Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ θα επανασυνδεθούν για πρώτη φορά στο Facebook

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 15:37 Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ θα επανασυνδεθούν για πρώτη φορά στο Facebook

Οι πέντε πίνακες δεν παρουσιάστηκαν ποτέ μαζί.

Πέντε από τα πιο εμβληματικά αριστουργήματα του Vincent van Gogh πρόκειται να επανασυνδεθούν σε μια εικονική έκθεση στο Facebook. Μια πεντάδα από τα έργα ζωγραφικής από την αγαπημένη σειρά "Sunflowers" του Ολλανδού καλλιτέχνη θα πρωταγωνιστήσει σε ένα ζωντανό βίντεο του Facebook στις 14 Αυγούστου.

Έργα τέχνης που συνεχίζουν να εμπνέουν και θα εμπνέουν, ίσως στην αιωνιότητα, όπως δήλωσε ο μεγάλος ανιψιός του καλλιτέχνη Willem van Gogh με αυτή την αναπαράσταση θα βοηθήσουν στην αφήγηση της ηλεκτρονικής αναπαράστασης της τέχνης.

 

Ο Βαν Γκογκ ζωγράφισε τα διάσημα ηλιοτρόπια ενώ ζούσε στην Αρλ, στη νότια Γαλλία, το 1888 και το 1889. Σήμερα, τα έργα είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουν υπάρξει ποτέ μαζί σε μια ενιαία έκθεση αφότου πουλήθηκαν από την νύφη του καλλιτέχνη Jo Bonger, σύζυγο του Theo van Gogh.

Πέντε ιδρύματα συνεργάστηκαν για την ειδική εκδήλωση στο Facebook: η Εθνική Πινακοθήκη (Λονδίνο), το Μουσείο Βαν Γκογκ (Άμστερνταμ), το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας, το Neue Pinakothek (Μόναχο) και το Seiji Togo Memorial Sompo Ιαπωνία Nipponkoa Museum of Art (Τόκιο) . Οι δυο ακόμα πίνακες με ηλιοτρόπια που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Βαν Γκογκ, είναι το The Three Sunflowers, που υπάρχει σε ιδιωτική συλλογή και εκτέθηκε για τελευταία φορά το 1948, και το Six Sunflowers, που καταστράφηκε από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Η οθόνη του Facebook θα ξεκινήσει στις 12:50 μ.μ. να εκπέμπει μέσω Facebook Live το βίντεο το Sunflowers 360 με τα πέντε έργα σε ένα δωμάτιο.

thetoc.gr