Ολόγυμνη γυναίκα μπαίνει στο μουσείο και όλοι μένουν άφωνοι [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 17:59

Μια εντελώς γυμνή καλλιτέχνιδα -ακτιβίστρια με ένα γυμνό μωρό στην αγκαλιά μπαίνει στο μουσείο αφήνοντας άφωνους τους ανυποψίαστους επισκέπτες. Στο όνομα της τέχνης.

Μια τολμηρή καλλιτέχνιδα - ακτιβίστρια άφησε άφωνους τους επισκέπτες ενός μουσείου, όταν εμφανίστηκε μπροστά τους εντελώς γυμνή, κρατώντας ένα γυμνό μωρό στην αγκαλιά της.

Πρόκειται για την αμφιλεγόμενη καλλιτέχνιδα Milo Moire, 32 ετών, η οποία είχε προκαλέσει ξανά πριν από ένα χρόνο, με ένα έργο τέχνης που δημιούργησε σε έναν ανοιχτό χώρο, όπου ήταν εντελώς γυμνή και έβαφε έναν πίνακα βγάζοντας αυγά με χρώμα μέσα από τον κόλπο της. (Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου).

Τότε οι κριτικοί την κατακεραύνωσαν, χαρακτηρίζοντάς την παράλογη και απελπισμένη, ωστόσο η ίδια παρουσιάζει το έργο στην ιστοσελίδα της ως «ηφαιστειακές εκρήξεις χρωμάτων μέσα από τον κόλπο της».

Πριν από λίγες μέρες, αποφάσισε να προκαλέσει ξανά όταν εμφανίστηκε εντελώς γυμνή μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών του μουσείου LWL της πόλης Muenster στη βορειοδυτική Γερμανία. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και αρκετά παιδιά.

Η γυμνή ζωή

Η Moire γδύθηκε ως μέρος της έκθεσης «Naked Life», ενώ βιντεοσκόπησε τον εαυτό της ενώ περιφέρονταν στο με το γυμνό μωρό στην αγκαλιά, κοιτάζοντας πίνακες των γυμνών μοντέλων με στόχο να γίνει και εκείνη μέρος της έκθεσης. Δείτε το βίντεο.

Ανάμικτες οι αντιδράσεις του κοινού

Ένας 30χρονος επισκέπτης του μουσείου δήλωσε: «Είπε υπέρ των εναλλακτικών ιδεών στην τέχνη, αλλά αυτό ήταν απλά γελοίο».

«Από ό,τι κατάλαβα, η γυναίκα αυτή πιστεύει ότι βγάζοντας τα ρούχα της και κοιτάζοντας πίνακες γυμνών ανθρώπων ενώ έχει στα χέρια της ένα γυμνό μωρό, γίνεται μέρος της τέχνης» πρόσθεσε.

Ενας άλλος επισκέπτης, ο 45χρονος Tobias Meyer είπε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πιο ενδιαφέρουσα από την κανονική έκθεση τέχνης».

Τι δήλωσε η ίδια

Η ίδια η καλλιτέχνις δήλωσε ότι ήθελε να δείξει ότι ένα γυμνό βρέφος είναι ασφαλές στα χέρια μιας γυμνής γυναίκας, στο πλαίσιο της έκθεσης η οποία περιλαμβάνει έργα από Βρετανούς καλλιτέχνες του Francis Bacon, Lucian Freud και ο David Hockney.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η άμεση αντιπαράθεση με ζωντανές γυμνές προκλήσεις τέχνης έχουν στόχο να προβληματιστούν τον κόσμο για τις οικείες όψεις της τέχνης. Πόσο μπορεί μια μορφή αναπαράστασης της τέχνης να προσεγγίσει την αληθινή ζωή;»

Δείτε παρακάτω την performance που είχε κάνει πριν από 10 μήνες με θέμα τη γέννηση ενός έργου τέχνης.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση