Πέθανε ο ηθοποιός Αντώνης Βλησίδης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 10:33 Πέθανε ο ηθοποιός Αντώνης Βλησίδης

Υπέκυψε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από βραχυχρόνιο βαρύ νόσημα, ο ηθοποιός Αντώνης Βλησίδης, στο Νοσοκομείο Σωτηρία όπου κατά τύχη (ή προφητικά) είχαν γίνει και τα γυρίσματα της ταινίας του συμπατριώτη μας Κώστα Αινιάνος, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής, και το σενάριο τον ήθελε να έχει την ίδια τύχη...

Κηδεύτηκε τη Δευτέρα στις 11.00 στο Τρίτο Νεκροταφείο. Τον επικήδειο εκφώνησε εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ παραβρέθηκαν και η πρόεδρος του ΣΕΗ Άννα Φόνσου, ο Βασίλης Κολοβός, η Ελένη Γερασιμίδου και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες, καθώς και ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης του, Κώστας Αινιάν -που η ταινία τους καθώς και ο ίδιος,  βραβεύτηκε σε φεστιβάλ της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου- καθώς και πολλοί φίλοι και συνάδελφοί του.

Ο Αντώνης Βλησίδης, σπάνιας καλλιέργειας διανοούμενος καλλιτέχνης, αγωνιστής και άνθρωπος με ήθος, συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ως ηθοποιός, αλλά και ως αφηγητής σε πολλά ντοκυμαντέρ, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Καισαριανής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο σκηνοθέτης Κώστας Αινιάν, δεν είναι άλλος από τον Συντονιστή Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας, γιατρό Κώστα Καρκάνη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση