Χάκερ διέρρευσε στο Διαδίκτυο κωδικούς από 5 εκατ. λογαριασμούς Gmail

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:19 Χάκερ διέρρευσε στο Διαδίκτυο κωδικούς από 5 εκατ. λογαριασμούς Gmail


Ακόμα μία μεγάλη επίθεση χάκερ είδε το φως της δημοσιότητας και αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο κάποια μεγάλη εταιρία αλλά και τους χρήστες της υπηρεσίας Gmail της Google.


Ρώσος χάκερ ανέβασε λογαριασμούς και κωδικούς πρόσβασης πέντε εκατομμυρίων χρηστών του Gmail σε ένα φόρουμ. 
 
Μετά από έρευνα ειδικών αποκαλύφθηκε ότι το 60% από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν είναι έγκυρα, ενώ οι διαχειριστές του φόρουμ απενεργοποίησαν την ανάρτηση μόλις κατάλαβαν τι ήταν αυτό που είχε ανεβάσει ο χάκερ.
 
Η λίστα όπως φαίνεται περιλαμβάνει απλούς χρήστες, αλλά και εταιρείες κυρίως σε Αγγλία, Ρωσία και από ισπανόφωνες χώρες. ενώ δεν λείπουν και λογαριασμοί οι οποίοι είναι τόσο παλιοί και πλέον έχουν απενεργοποιηθεί. 

 
Η Google από την πλευρά της δήλωσε ότι εντόπισε την παραβίαση που έγινε στο σύστημά της και συνέστησε στους χρήστες του Gmail και όλων των άλλων υπηρεσιών της Google να αλλάξουν τους κωδικούς τους. 
 
Επίσης, καλό θα είναι οι χρήστες να ενεργοποιήσουν την επαλήθευση των δύο βημάτων, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους λογαριασμούς τους αφού κάθε φορά που κάνουν κάποια αλλαγή στο λογαριασμό τους πρέπει να πληκτρολογήσουν τον κωδικό που τους έχει σταλεί από την Google στο κινητό τους.

newsit.gr
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση