iWatch: Ακόμη μία φορά η Apple αλλάζει τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 18:14 iWatch: Ακόμη μία φορά η Apple αλλάζει τον κόσμο


Η Apple  ανακοίνωσε σήμερα τη πολυ-φημολογούμενη wearable συσκευή της, το Apple watch το οποίο όνομα αποτελείται απο το logo της Apple και ακολουθείται από τη λέξη «Watch». H συσκευή της Apple έχει σχεδιαστεί για να είναι μοντέρνα λειτουργική και διαθέσιμη σε μία σειρά από χρώματα  υλικά καθώς και έξι διαφορετικούς τύπους bands τα οποία είναι εύκολα εναλλάξιμα.


 Tα χρώματα επιλογών φθάνουν τα 6 με υλικά της πρόσοψης: ανοξείδωτο ατσάλι, Silver Aluminium, 18-Karat χρυσό, μαύρο αναξείδωτο ατσάλι, Gray Aluminium και 18-Karat Gold.

Yπάρχει η σειρά Apple Watch Collection από ανοξείδωτο χάλυβα ή μαύρο αναξείδωτο χαλυβα για κάσα σε συνδιασμό με μία σειρά από μέταλλο και δέρμα, η σειρά ρολογιών Sport η οποία θα περιλαμβάνει ανοδιωμένο αλουμίνιο, silver ή space grey ως κάσα με πολύχρωμα bands και τη σειρά Apple Watch Edition η οποία περιλαμβάνει 18-Karat χρυσό σε κίτρινο ή ροζ  με «exquisitely crafted» bands και κούμπωμα.

applewatch1


Όλα τα ρολόγια της Apple μπορούν να προσαρμοστούν με μια σειρά απο διαφορετικά ψηφιακά ρολόγια για όλες τις προτιμήσεις. Κάθε ένα από αυτά τα ρολόγια είναι διαθέσιμα σε δύο ξεχωριστά μεγέθη οθόνης για διαφορετικού μεγέθους καρπούς: 38mm και 42mm, με μία ανθεκτική οθόνη από ζαφείρι.

Το Apple Watch χρησιμοποιεί μοναδικές μεθόδους χειρισμού, εκμεταλλευόμενο το παραδοσιακό dial ρολόι crown το οποίο η Apple αναφέρει ως «digital crown» της συσκευής. Αυτός ο τροχός κύλισης θα σας επιτρέψει να μεγεθύνετε και να μετακινηθείτε μέσα από τα διάφορα στοιχεία του χρήστη.

Η συσκευή συμπεριλαμβάνει το πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας ανίχνευσης πίεσης και είναι σε θέση να προσδιορίσει τη διαφορά ανάμεσα στο πάτημα και στο άγγιγμα, επιτρέποντας μία σειρά από συμφραζόμενους ειδικούς ελέγχους. Ένα δεύτερο φυσικό πλήκτρο, σας επιτρέπει  να πιέσετε και να εμφανίσετε τη λίστα των επαφών και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας με την αποστολή γρήγορων εικόνων, μηνυμάτων και κινούμενων emoji. Είναι επίσης δυνατό να λάβει καρδιακό παλμό προερχόμενο από τους αισθητήρες της συσκευής.

Στο εσωτερικό της, υπάρχει μια νέα Taptic Engine η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ακούσουν και να αισθανθούν το σχεδιασμό και το user interface. Σύμφωνα με την Apple, οι χρήστες θα είναι σε θέση αισθάνονται και να απαντούν σε κοινοποιήσεις «easily and intuitively» εύκολα και διαισθητικά μέσω της Taptic μηχανής.
 

applewatch4

Ένα νέο ειδικά σχεδιασμένο chip με τίτλο S1, ενσωματώνει πολλά υποσυστήματα σε μία μοναδική μονάδα. Το οπίσθιο μέρος του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από οξείδιο του ζιρκονίου με τέσσερις φακούς από ζαφείρι οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν καρδιακό ρυθμό. Ένα γυροσκόπιο κι ενα επιταχυνσιόμετρο βρίσκονται στη συσκευή όπου βοηθούν το ρολόι της Apple να παρέχει ολοκληρωμένη εικόνα των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Το πίσω μέρος της συσκευής, είναι επίσης η βάση φόρτισής της, η οποία  βασίζεται σε ένα MagSafe με επαγωγική φόρτιση. Ο χρήστης δεν θα ανησυχεί για εκτεθημένες επαφές ή σωστή ευθυγράμμιση του φορτιστή. Μέχρι στιγμής η Apple δε έχει σχολιάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.   Επειδή πρόκειται για ρολόι, η συσκευή έχει σχεδιαστεί να διατηρεί τον ακριβή χρόνο με συνεχόμενο έλεγχο του εσωτερικού ρολογιού βάσει του παγκόσμιου προτύπου χρόνου με την ακρίβεια που συναντούμε σε δορυφόρους GPS.

Το Apple Watch έχει σχεδιαστεί τελος για να βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση και υγεία και ως εκ τούτου είναι σε θέση να παρακολουθεί μία ποικιλία από δείκτες υγείας, με ακρίβεια εντοπισμού κίνησης κι ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μια από τις εφαρμογές δίνει στους χρήστες  επισκόπηση των καθημερινών επιπέδων της φυσικής κατάστασης με τρία δαχτυλίδια τα οποία εκποσωπούν θερμίδες που καίγονται, την άσκηση που γίνεται, και πόσο συχνά κάνετε διάλειμμα. Μία ακόμη εφαρμογή προπόνησης εμφανίζει στατιστικά σε πραγματικό χρόνο, όπως την απόσταση, τις θερμίδες και πολλά άλλα.

watchactivityapp


Το Apple Watch αναμένεται να υποστηρίζει εφαρμογές τρίτων με εκτεταμένη υποστήριξη στις κοινοποιήσεις από το iPhone και τις εφαρμογές να εκτελούνται απευθείας από τη συσκευή. Το ρολόι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο iPhone και δεν λειτουργεί ως αυτόνομη συσκευή, παρ΄όλα αυτά ακολουθεί το νέο χαρακτηριστικό Continuity της Apple επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν την εργασία τους και να τη συνεχίζουν μεταξύ των συσκευών με μεγάλη ευκολία.

<Το Apple Watch θα περιλαμβάνει υποστήριξη για NFC και θα λειτουργεί τη νέα υπηρεσία της Apple mobile πληρωμών, ή Apple Pay, η οποία σας δίνει τη δνατότητα να κάνετε ασφαλείς πληρωμές από το iPhone 6, iPhone 6 plus και το Apple Watch.H συσκευή θα ξεκινά από 349$ αρχική τιμή πώλησης με τη διάθεσή της στις αρχές του 2015.





appleteam.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση