Kώστας Τζούμας: Ο Γιαννιώτης που πούλησε την start up του στην Αlibaba

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 10:30 Kώστας Τζούμας: Ο Γιαννιώτης που πούλησε την start up του στην Αlibaba

Η εταιρεία του ταλαντούχου επιστήμονα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς όπως Netflix, Uber, ING τώρα και με την Alibaba.

Με καταγωγή από τα Γιάννενα, ο Κώστας Τζούμας, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Data Artisans με έδρα το Βερολίνο. Πρόκειται για μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία του ταλαντούχου επιστήμονα, που πλέον έχει έδρα και στο Λος Άντζελες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με εταιρείες κολοσσούς όπως το Netflix, την Uber, την ING  τώρα και με την Alibaba.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, στην οποία αναφέρονται όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γιγαντιαία εταιρεία Alibaba εξαγόρασε την Data Artisans σε ένα deal που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ!

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη εξαγορά από κινεζική εταιρία στον αναπτυσσόμενο τομέα νεοφυών εταιρειών του Βερολίνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Data Artisans, Κώστας Τζούμας, επιβεβαίωσε την είδηση μέσω του twitter:

Ο Κώστας Τζούμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο και όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν από τότε ήταν άριστος μαθητής, ανήσυχο πνεύμα κι ένας άνθρωπος που ήθελε να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών που ήταν η πρώτη του επιλογή. Αποφοίτησε το 2007. Μέσα σε πέντε χρόνια δηλαδή είχε ολοκληρώσει το πρώτο βήμα που θα του έδινε το εισιτήριο για την επιτυχία.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Aalborg University στη Δανία, ενώ το Βερολίνο ήταν ο σταθμός του ταξιδιού που έπαιξε τελικά καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του.

Μετέβη στο Βερολίνο για να δουλέψει στο πλαίσιο του μεταδιδακτορικού του ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα της data Artisans.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον ίδιο και τον Stephan Ewen, ανέπτυξε την τεχνολογία Αpache Flink, μία ανοικτή πλατφόρμα αξιοποίησης και επεξεργασίας δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις που γίνεται σε πραγματικό χρόνο και μέσα σε λίγα χρόνια κέντρισε το ενδιαφέρον του Κινέζικου κολοσσού που προχώρησε στην εξαγορά της.

 

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση