Η αλλαγή του Facebook που φέρνει τη μεγάλη ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 14:52 Η αλλαγή του Facebook που φέρνει τη μεγάλη ανατροπή
Νέα εποχή στο instant messaging

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αλλαγές τα επόμενα δύο χρόνια που αφορούν αυτό που μέχρι στιγμής ξέραμε ως instant messaging. Σκοπεύει λοιπόν να ενοποιήσει τις εφαρμογές Instagram, WhatsApp και Facebook Messenger.

Αν και θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, σε ένα βαθύτερο επίπεδο θα είναι δυνατό πλέον τα μηνύματα των χρηστών να «ταξιδέψουν» ανάμεσα στις τρεις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το BBC και τους New York Times το Facebook έκανε για λόγο για την αρχή «μιας μακράς διαδικασίας», την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο Ζάκερμπεργκ.

Στόχος του ιδρυτή του Facebook είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνισθεί πιο αποτελεσματικά με την Google και την Apple.

Για τη Facebook, οι αλλαγές προσβλέπουν σε περισσότερα έσοδα από το Instagram και το WhatsApp, τα οποία καταγράφουν μικρά έσοδα, παρόλο που έχουν μεγάλο αριθμό χρηστών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Μέχρι σήμερα το Facebook είχε αφήσει τo Instagram και το WhatsApp να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες σε μεγάλο βαθμό. Η απόφαση για ενοποίηση δημιούργησε εσωτερικές διχόνοιες και ήταν εν μέρει η αιτία για να αποχωρήσουν το 2018 οι ιδρυτές των δύο εταιρειών, που είχαν εξαγοραστεί παλαιότερα από το Facebook.

πηγή: newsbeast.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση