Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλεισε το Group FaceTime η Apple λόγω τεράστιου κενού ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 10:24 Εκλεισε το Group FaceTime η Apple λόγω τεράστιου κενού ασφαλείας

Επέτρεπε σε χρήστη να ανοίγει το μικρόφωνο αυτού που καλούσε, πριν αυτός απαντήσει την κλήση - Κατέβασαν διακόπτες στην Apple για να προστατέψουν τους χρήστες

Από σήμερα το πρωί, οι χρήστες κινητών iPhone με λειτουργικό iOS12 και υπολογιστών MacOS με λειτουργικό Mojave, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ομαδικές κλήσεις facetime, μία λειτουργία που είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες από την Apple στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο λόγος, είναι η ανακάλυψη ενός τεράστιου κενού ασφαλείας που επέτρεπε σε αυτόν που καλεί να ανοίξει το τηλέφωνο του παραλήπτη της κλήσης, πριν αυτός απαντήσει!

Η πρώτη αντίδραση της Apple όταν, χθες, αποκαλύφθηκε το πρόβλημα, ήταν να αναφέρει ότι σε προσεχή αναβάθμιση του OS, θα κλείσει την «τρύπα». Ωστόσο, φαίνεται ότι τελικά το ζήτημα ήταν τόσο σημαντικό, ώστε η ίδια η εταιρία κατέβασε τον διακόπτη στην λειτουργία Group FaceTime, μέχρι νεωτέρας, για να προστατέψει τους χρήστες.

Μέχρι την ώρα που η Apple «κατέβασε τον διακόπτη» στην λειτουργία, οποιοσδήποτε ήθελε, μπορούσε να ξεκινήσει μία group συνομιλία μέσω FaceTime και αν μαζί με τους αριθμούς των φίλων του, συμμετεχόντων στην κλήση, προσέθετε και τον δικό του αριθμό, οι συσκευές των φίλων του, άνοιγαν την γραμμή πριν καν πατηθεί το πράσινο εικονίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο καλών μπορούσε να ακούσει τα πάντα από την άλλη άκρη της γραμμής!

Τώρα, οι τεχνικοί της Apple έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και έχουν απενεργοποιήσει την λειτουργία Group FaceTime. Ευτυχώς για τους χρήστες, η κλασσική λειτουργία κλήσης FaceTime λειτουργεί κανονικά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ανακάλυψη αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Apple που περηφανεύεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους χρήστες της, σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

thetoc.gr