Ξεπεράστηκε το όριο του Terabyte στα κινητά τηλέφωνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 16:34 Ξεπεράστηκε το όριο του Terabyte στα κινητά τηλέφωνα

Ξεπεράστηκε το όριο του Terabyte στον αποθηκευτικό χώρο του κινητού προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες στους χρήστες. Ανακοίνωση της Samsung.

Την μαζική παραγωγή του πρώτου, μεγέθους ενός terabyte, ενσωματωμένου Universal Flash Storage (eUFS) 2.1 της βιομηχανίας για χρήση στις εφαρμογές κινητών επόμενης γενιάς έχει ανακοινώσει η Samsung Electronics Co Ltd.

Όπως αναφέρει η εταιρία, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση της πρώτης UFS λύσης, του 128 GB eUFS, η Samsung ξεπέρασε το πολυαναμενόμενο όριο του ενός terabyte στον αποθηκευτικό χώρο του έξυπνου κινητού.

Αποτέλεσμα θα είναι, όπως επισημαίνεται, οι λάτρεις των κινητών τηλεφώνων θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν χωρητικότητα αποθήκευσης συγκρίσιμη με εκείνη ενός premium notebook PC, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουν επιπλέον κάρτες μνήμης στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Το 1TB eUFS αναμένεται να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αναβαθμισμένης εμπειρίας χρήσης στις κινητές συσκευές επόμενης γενιάς, παρόμοια με εκείνη του notebook» δήλωσε ο Cheol Choi, Executive Vice President του Memory Sales & Marketing στην Samsung Electronics.

«Ακόμα, η Samsung δεσμεύεται να εξασφαλίσει την πιο αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού και επαρκείς ποσότητες στην παραγωγή, για να υποστηρίξει τις κυκλοφορίες των επερχόμενων "ναυαρχίδων" smartphone συσκευών, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας».

Νέες δυνατότητες στα κινητά τηλέφωνα

Οι χρήστες των έξυπνων κινητών θα μπορούν να αποθηκεύσουν 260 δεκάλεπτα βίντεο σε ανάλυση 4K UHD (3840Χ2160), ενώ ο συνήθης 64GBeUFS, που επιδεικνύουν τα περισσότερα σύγχρονα έξυπνα κινητά, δύναται να αποθηκεύσει 13 βίντεο του ιδίου μεγέθους.

Το 1ΤΒ eUFS έχει εξαιρετική ταχύτητα, επιτρέποντας στους χρήστες κινητών μεταξύ άλλων να μεταφέρουν περιεχόμενο πολυμέσων, μεγάλου μεγέθους, σε σημαντικά μειωμένο χρόνο. Με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.000 megabytes ανά δευτερόλεπτο (MB/s), το νέο eUFS διαθέτει περίπου διπλάσια διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης από μια τυπική μονάδα 2.5 ιντσών SSD SATA. Αυτό σημαίνει πως fullHD videos μεγέθους 5GB μπορούν να «κατέβουν» σε μια NVMe SSD σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα, δηλαδή 10 φορές πιο γρήγορα από μια τυπική microSD κάρτα. Επιπλέον, η ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης έχει αυξηθεί κατά 38% συγκριτικά με την έκδοση 512GB, φτάνοντας τα 58.000 IOPS.

1TB: 262.000 τραγούδια (ΜΡ3), ή 524.000 φωτογραφίες

Όπως αναφέρουν ειδικοί που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας 1TB ισούται με:

- 524 ταινίες, ή

- 262.000 τραγούδια (ΜΡ3), ή

- 524.000 φωτογραφίες

Το 1 Τerabyte ισούται με 1.048.576 megabytes (δυαδικός), Τα παραπάνω αναφέρουν οι ειδικοί έχουν υπολογιστεί με βάση την υπόθεση πως 1 αρχείο ΜΡ3 καταλαμβάνει χώρο 4ΜΒ, 1 εικόνα καταλαμβάνει 2ΜΒ και 1 ταινία καταλαμβάνει 2GB. Στην προσομοίωση χώρου αποθήκευσης δεν έχουν υπολογιστεί το προεγκατεστημένο λογισμικό και οι εφαρμογές. Ο πραγματικός χώρος αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα, το μοντέλο, το μέγεθος και τον τύπο του αρχείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση