Βίντεο: O αντιπρόεδρος της Google έκανε ελεύθερη πτώση από το Διάστημα!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 15:59 Βίντεο: O αντιπρόεδρος της Google έκανε ελεύθερη πτώση από το Διάστημα!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ πέφτοντας από τη στρατόσφαιρα - Ο 58χρονος Alan Eustace πήδηξε από τα 135.000 πόδια και κατέρριψε το ρεκόρ του Αυστριακού Felix Baumgartner που είχε πηδήξει από τα 128.100 πόδια!

Ενα χρόνο μετά το άλμα του Felix Baumgartner, ο οποίος πήδηξε από τη στρατόσφαιρα κι έσπασε το φράγμα του ήχου, ένα νέο ρεκόρ καταγράφηκε.
Συγκεκριμένα, ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Google έσπασε το ρεκόρ του Felix Baumgartner για το μεγαλύτερο άλμα με αλεξίπτωτο στην ιστορία - ενώ πλέον είναι το δεύτερο πρόσωπο που σπάει το φράγμα του ήχου στην ιστορία.

Ο λόγος για τον 58χρονο Alan Eustace, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος στη γνωστή εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει εμπειρία πιλότου για περισσότερα από 25 χρόνια. Το βράδυ της Παρασκευής έκανε το απίστευτο: Πήδηξε -με επιτυχία- από τα 135.908 πόδια και προσγειώθηκε στη Γη.

Ο «τρελός» επιστήμονας ξεκίνησε το ταξίδι του για τη στρατόσφαιρα από ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό. Φορώντας μια ειδικά σχεδιασμένη στολή η οποία χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευαστεί, ο Alan Eustace έφτασε στη στρατόσφαιρα και προσπάθησε να καταρρίψει το ρεκόρ που μέχρι τότε κατείχε ο Αυστριακός Felix Baumgartner. Και τα κατάφερε. Έφτασε στα 135.908 πόδια. Παρέμεινε σε ελεύθερη πτώση για περίπου 4,5 λεπτά, αγγίζοντας την ταχύτητα των 822 μιλίων/ώρα!

Μάλιστα, ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι έσπασε το φράγμα του ήχου, ενώ εκείνο που φάνηκε να τον εντυπωσίασε περισσότερο από αυτό το... μαγικό ταξίδι ήταν η «υπέροχη θέα».

Πέρσι τον Οκτώβριο, τρία ρεκόρ Γκίνες και το φράγμα του ήχου κατέρριψε ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner, καθώς έπεσε στο κενό από ύψος 128.100 ποδιών. Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει ως προς την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου!

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση