Εφαρμογή θα σας ειδοποιεί όταν φίλος σας στο twitter θέλει να αυτοκτονήσει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 16:01 Εφαρμογή θα σας ειδοποιεί όταν φίλος σας στο twitter θέλει να αυτοκτονήσει

Θα σαρώνει το twitter για tweets αυτοκτονίας και θα στέλνει προειδοποίηση με email σε όλους τους followers του διαταραγμένου χρήστη.

Η οργάνωση πρόληψης των αυτοκτονιών με την ονομασία «Samaritans Radar» (Σαμαρείτες) έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή που επισημαίνει τα διαταραγμένα tweets και στέλνει μια προειδοποίηση στους φίλους.

Η εφαρμογή, είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στους χρήστες του Twitter. Οταν εντοπίσει κάποιο ύποπτο tweet, στέλνει μια ειδοποίηση στο e-mail των followers του ατόμου που το έχει γράψει.

Οι ύποπτες φράσεις

Οι ύποπτες φράσεις είναι για παράδειγμα: «βοηθήστε με», «κουράστηκα να είμαι μόνος», «μισώ τον εαυτό μου» ή «χρειάζομαι κάποιον να μιλήσω». 

Για τη δημιουργία της εφαρμογής συνεργάστηκαν ειδικοί εμπειρογνώμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο, οι οποίοι συνέβαλαν στη συγκέντρωση των λέξεων που χρησιμοποιούνται συνήθως όταν κάποιος είναι σε δύσκολες στιγμές.

Εκτός από τις επισημάνσεις των tweets, η οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με κανέναν σας απασχολεί περίπου 24/7.

«Η Samaritans Radar είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και σίγουρα θα γίνουν λάθη στην αρχή. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς», επισημαίνει η εταιρεία.

Μάστιγα οι αυτοκτονίες

Κάθε 40 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος στον κόσμο αφαιρεί τη ζωή του, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών έχουν ξεπεράσει τις 800.000 ετησίως σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. 

Η αυτοκτονία ευθύνεται για περισσότερους θανάτους κάθε χρόνο από εκείνους που προκαλούνται από συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές, αναφέρει ο ΟΗΕ, στην έκθεση που βασίστηκε στα δεδομένα 172 χωρών και χρειάστηκε μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί.

 

Πηγή: CNN, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση