Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 15:05 Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας βρίσκει εφαρμογή στο χώρο της υγείας μέσω του δικτύου της Vodafone

Η Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία της και παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone υλοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Όσοι επισκεφτούν ένα από τα 100 απομακρυσμένα ιατρεία που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες αποστέλλονται, εφόσον ο γενικός/αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι θέλει μία συμβουλευτική γνωμάτευση, μέσω του δικτύου της Vodafone σε καρδιολόγους/πνευμονολόγους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι καρδιολόγοι/πνευμονολόγοι παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα με τον ίδιο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής προάγει την προληπτική ιατρική και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, δωρεάν πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το vodafone.gr/sustainability

Προσαρμοσμένη αναζήτηση