"Τα έσπασαν" Google και Mozilla - Αλλάζει η μηχανή αναζήτησης ο Firefox

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 14:35 "Τα έσπασαν" Google και Mozilla - Αλλάζει η μηχανή αναζήτησης ο Firefox

Ειδικά για την Ελλάδα, η μηχανή αναζήτησης που είναι προεγκατεστημένη στα downloads του Firefox, θα παραμείνει η Google

O δημοφιλής browser Mozilla Firefox "τα έσπασε" με την Google και αλλάζει την προεγκατεστημένη μηχανή αναζήτησης από google search σε yahoo!. Η αλλαγή από Google σε Yahoo αφορά την αγορά των ΗΠΑ ενώ για άλλες αγορές έχουν επιλεγεί άλλοι ανταγωνιστές της Google, όπως η Baidu και η Yander search.

Η συμφωνία της Mozilla με τη yahoo είναι 5ετούς διάρκειας.

H κίνηση δεν είναι τυχαία και μάλλον αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αντίδραση του κοινού στην google και στον τρόπο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις προσωπικές μας πληροφορίες.

Ειδικά για την Ελλάδα, η μηχανή αναζήτησης που είναι προεγκατεστημένη στα downloads του Firefox, θα παραμείνει η Google. Φυσικά μπορείτε πάντα να την αλλάξετε… δοκιμάζοντας κάτι νεότερο, όπως η DuckDuckGo.

O Firefox που αναπτύσσεται από εθελοντές έκλεισε πρόσφατα τα 10 του χρόνια και έστειλε το μήνυμά του για ανεξαρτησία από τα συμφέροντα των εταιρειών, απευθύνοντας στους χρήστες το ερώτημα «Σε ποιον ανήκει το Ίντερνετ;»

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση