Ο όμιλος PSA Peugeot Citroën θα δημοσιεύσει μετρήσεις σε πραγματικό περιβάλλον

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 09:09 Ο όμιλος PSA Peugeot Citroën θα δημοσιεύσει μετρήσεις σε πραγματικό περιβάλλον

Ο όμιλος PSA Peugeot Citroën και ο οργανισμός Transport & Environment θα συνεργαστούν για την δημοσιοποίηση μετρήσεων σε πραγματικό περιβάλλον...

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της πληροφόρησης προς τους πελάτες σχετικά με την οικονομία καυσίμου, ο όμιλος PSA Peugeot Citroën και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Transport & Environment συμφώνησαν σε συνεργασία που προβλέπει την καταγραφή και την δημοσιοποίηση μετρήσεων σε πραγματικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε πρώτη φάση (έως την άνοιξη του 2016), αυτές οι μετρήσεις θα αφορούν στις καταναλώσεις καυσίμου, ενώ σε δεύτερη φάση (από την άνοιξη του 2017) οι μετρήσεις θα επεκταθούν και στις εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου (NOx) σε επιβατικά οχήματα προδιαγραφής Euro 6.2.

Βάσει της τυποποιημένης διαδικασίας θα μετρηθούν οι καταναλώσεις καυσίμου για κάθε κύριο μοντέλο του ομίλου PSA - σε ανοιχτούς δημόσιους δρόμους και σε μικρή απόσταση από το Παρίσι - περιλαμβάνοντας μετρήσεις σε αστικό, έξτρα αστικό και υπεραστικό κύκλο. Η όλη διαδικασία θα συμπεριληφθεί στη μέθοδο αξιολόγησης του PSA Quality, ενώ τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πιστοποιηθούν από τρίτο παράγοντα.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου PSA Peugeot Citroën, δήλωσε: "Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία δείχνει ξεκάθαρα πως μία αυτοκινητοβιομηχανία και ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος της πληροφόρησης του καταναλωτή. Επίσης, αυτή η ενέργεια υπογραμμίζει τις προηγμένες τεχνολογίες που έχει εξελίξει η PSA για να διασφαλιστεί η μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμου.”

Ο Jos Dings, Διευθυντής στον οργανισμό T&E, είπε από τη μεριά του: “Οι μετρήσεις της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 στον πραγματικό κόσμο θα βοηθήσουν τους οδηγούς να επιλέξουν τα πιο αποδοτικά μοντέλα και θα ωφελήσουν το καταναλωτικό κοινό, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία μας με τον όμιλο PSA θα επιφέρει αξιόπιστα και ξεκάθαρα αποτελέσματα στα οποία θα μπορεί να βασιστεί ο καθένας.”

About PSA Peugeot Citroën

With its three world-renowned brands, Peugeot, Citroën and DS, PSA Peugeot Citroën sold 3 million vehicles worldwide in 2014. The second largest carmaker in Europe, PSA Peugeot Citroën recorded sales and revenue of €54 billion in 2014. The Group confirms its position of European leader in terms of CO2 emissions, with an average of 110.3 grams of CO2/km in 2014. PSA Peugeot Citroën has sales operations in 160 countries. It is also involved in financing activities (Banque PSA Finance) and automotive equipment (Faurecia).

For more information, please visit www.psa-peugeot-citroen.com

About Transport & Environment

Transport & Environment is the only EU-level environmental organisation specialising in delivering a sustainable transport policy. T&E’s clean vehicles policy aims to drive the development of vehicles, the use and manufacturing of which has a sustainable environmental footprint and negligible health effects.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση