Google: Πάνω από τα 348.000 τα αιτήματα των χρηστών στην Ευρώπη που θέλουν να διαγραφούν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 10:31 Google: Πάνω από τα 348.000 τα αιτήματα των χρηστών στην Ευρώπη που θέλουν να διαγραφούν

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, πάνω από 348.000 Ευρωπαίοι χρήστες έχουν κάνει αίτημα για επιλεκτική διαγραφή αποτελεσμάτων αναζητήσεων που τους αφορούν. 

Η Google έχει δώσει αυτή την επιλογή στους χρήστες μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον προηγούμενο Μάιο, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα κάποιου να ξεχαστεί από το διαδίκτυο. Οπότε όποιος θέλει, μπορεί απλά να απευθυνθεί στη Google και να ζητήσει να αφαιρεθούν αποτελέσματα αναζητήσεων, που θεωρεί ότι είναι ανακριβή για τον ίδιο.
Το μόνο που έχει να κάνει o χρήστης, είναι να συμπληρώσει την online φόρμα που έχει δημιουργήσει η Google, παραθέτοντας τα links που θέλει να εξαιρούνται από τις μελλοντικές αναζητήσεις. Ήδη με βάση τα αιτήματα των χρηστών η Google συνολικά θα πρέπει να “ξεχάσει” από τα αποτελέσματά της πάνω από 1,23 εκατομμύρια ιστοσελίδες από τις οποίες όπως φαίνεται έχει συμφωνήσει να διγράψει μόνο το 42%.
Νούμερο ένα στις αιτήσεις είναι η Γαλλία με 73.400 αιτήματα και ακολουθούν η Γερμανία με 60.200 αιτήματα, η Βρετανία με 43.100 αιτήματα, η Ισπανία 33.100 αιτήματα και η Ιταλία με 26.186 αιτήματα ενώ βασική απαίτηση των χρηστών είναι η διαγραφή πληροφοριών που έχουν ανεβάσει στο Facebook και ακολουθούν links από το YouTube, το Twitter και πολλά ακόμα.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση