Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει λύσεις και αποφρακτικά προβλήματα δικτύων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 19:16 Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει λύσεις και αποφρακτικά προβλήματα δικτύων

Η κυριαρχία της  ρομποτικής αποτελεί  επανάσταση στην αποκατάσταση ρηγμάτων και στην πρόληψη καταστροφών στο  αποχετευτικό δίκτυο.

Η καλπάζουσα τεχνολογική εξέλιξη που κλιμακώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες βελτίωσε  σημαντικά το βιοτικό μας επίπεδο και προκάλεσε ριζικές μεταβολές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σε μεγάλο βαθμό από την  τεχνολογική ανάπτυξη επηρεάστηκε ο εργασιακός τομέας, καθώς νέες μορφές εργασίας και  νέα επαγγέλματα έκαναν την εμφάνισή τους. Η τηλε-εργασία μετέβαλε σημαντικά τις συνθήκες εργασίας,  ενώ η μηχανή εισέβαλε ακόμα και σε αμιγώς παραδοσιακά επαγγέλματα. Νέες εφευρέσεις και ανακαλύψεις βελτίωσαν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποδείχθηκαν εξαιρετικά επωφελείς για τους καταναλωτές.

Στον τομέα των αποφράξεων επανάσταση αποτελεί η εφεύρεση της ρομποτικής κάμερας  υψηλής τεχνολογίας που αποκτά ξεχωριστή αξία για τους ειδικούς των αποφρακτικών εταιρειών προσφέροντας  υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Η ρομποτική κάμερα είναι εξοπλισμένη με οθόνη TFT,  αναλογικό και ψηφιακό zoom, σύστημα φωνητικών εντολών και σύστημα  σύνδεσης με  τον υπολογιστή. Διαθέτει τη  δυνατότητα εγγραφής πληροφοριών σε κάρτα μνήμης ή δίσκο usb, ενώ  η αδιάβροχη κατασκευή της και η ανθεκτικότητά της τη μετατρέπουν σε χρηστικό εργαλείο που  με εξαιρετική ευκολία διεισδύει σε αγωγούς κάθε διαμετρήματος. Εισέρχεται ακόμα και σε  διακλαδώσεις αγωγών και σε δυσπρόσιτα σημεία ανιχνεύοντας άμεσα πιθανά αποχετευτικά προβλήματα. Με το αποστασιόμετρο που διαθέτει εντοπίζει με ακρίβεια χιλιοστού ρήγματα, σημεία φθαρμένα ή κατεστραμμένα τμήματα  και παρέχει  εικόνες υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας.

Η κάμερα ενδοσκόπησης που αποτελεί  προέκταση του ανθρώπινου σώματος εξασφαλίζει πρόσβαση σε σημεία που δε θα μπορούσε να φτάσει ο επαγγελματίας παρέχοντας άμεσες λύσεις απόφραξης που συμβάλλουν στην ταχύτατη αντιμετώπιση του προβλήματος και στην αποφυγή  της ταλαιπωρίας και της αναστάτωσης.

Με  εξαιρετική ευελιξία εισέρχεται σε απρόσιτα σημεία της αποχέτευσης, ελέγχει  τους αγωγούς, το πεδίο διέλευσης και κατάληξής τους, την ύπαρξη κλίσεων καταλληλότητας. Ελέγχει τη διείσδυση  σε σημεία της αποχέτευσης ριζών ή την εισροή υδάτων από υπόγειες πηγές, ανιχνεύει ρήγματα και φθορές στον αγωγό που προκαλούνται με το πέρασμα του χρόνου και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα αποφρακτικών παρεμβάσεων και ενεργειών που έγιναν στο παρελθόν.  Ανιχνεύει  βλάβες και αποτυπώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αποχετευτικό δίκτυο εξασφαλίζοντας πλούσια δεδομένα και ποικίλες πληροφορίες, ενώ παράλληλα διερευνά και την ύπαρξη  παράνομων συνδέσεων τρίτων.

Σε περίπτωση εντοπισμού προβλημάτων είναι εφικτή η επανασύσταση του φθαρμένου  τμήματος του αγωγού με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας.  Με τη χρήση ειδικών υλικών εποξειδικών ρητινών καθίσταται δυνατή η κατασκευή νέου αγωγού μικρότερης διαμέτρου, ο οποίος ενσωματώνεται στον κύριο αγωγό. Ο ενσωματωμένος αγωγός διακρίνεται για την άριστη  υδραυλική συμπεριφορά και την υψηλή ανθεκτικότητα και βιωσιμότητά του  που στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβαίνει τα  πενήντα  χρόνια. Χωρίς σκάψιμο, συγκολλήσεις, πρόσθετο κόπο και ταλαιπωρία εξασφαλίζεται η δυνατότητα άμεσης  επανασύστασης του αγωγού και η απρόσκοπτη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου.

Με τον τρόπο αυτό η ρομποτική τεχνολογία συνδράμει τους επαγγελματίες των αποφρακτικών εταιριών στην πρόληψη και  αποκατάσταση προβλημάτων  παρέχοντας αξιόπιστες εκτιμήσεις και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αποχέτευσης.

Σημαντική είναι η συνεισφορά της στην πρόληψη μελλοντικών αποφρέξεων, στην αποφυγή απρόοπτων και ανεπιθύμητων συμβάντων και στην συνακόλουθη εξοικονόμηση χρημάτων  για τους καταναλωτές, καθώς αποτρέπει φθορές σε δάπεδα και μπάνια,  καταστροφές περιουσιών και ξένων ιδιοκτησιών, αλλά και  των δικτύων ηλεκτρικής εγκατάστασης και τηλεπικοινωνιών.   Η πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και η αποφυγή ατυχημάτων που συχνά οδηγούν σε απώλειες  ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές καθίσταται εφικτή χάρη στη ρομποτική τεχνολογία. 

Πραγματική επανάσταση αποτελεί συνεπώς η ρομποτική κάμερα ενδοσκόπησης που μεταβάλλει τις παραδοσιακές εμπειρικές αποφρακτικές μεθόδους και παρέχει  λύσεις τεχνολογικής αιχμής στην αποκατάσταση και πρόληψη βλαβών, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρημάτων και στην προστασία του καταναλωτή από ατυχήματα, κόπο και άσκοπη ταλαιπωρία.

Πηγή για περαιτέρω πληροφορίες:  Αποφράξεις αποχετεύσεων νέα τεχνολογία apofraxeis-news

Προσαρμοσμένη αναζήτηση