Θέλει η Google να αγοράσει το Τwitter;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 17:50 Θέλει η Google να αγοράσει το Τwitter;

Google και Salesforce θεωρούνται ως οι πιθανότεροι μνηστήρες της εταιρείας, ωστόσο δεν είναι και οι μόνες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Στα ύψη βρίσκεται η μετοχή της Twitter σήμερα, άνω του 18%, μετά την είδηση πως Google και Salesforce θεωρούνται ως οι πιθανότεροι μνηστήρες για την αγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, Google και Salesforce δεν είναι οι μόνες εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν την Twitter, αφού σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Πάντως, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC η εταιρεία Twitter θα λάβει σύντομα επίσημη πρόταση εξαγοράς αν και όπως διευκρινίζει η πώλησή της θεωρείται ακόμα κάτι μακρινό.

Το διοικητικό συμβούλιο  της εταιρείας «βλέπει» με θετικό μάτι μια πιθανή συμφωνία.

Η μετοχή της Twitter αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες ισχυρές πιέσεις καθώς η εταιρεία αγωνίζεται να αναπτύξει νέες μεθόδους πιο ελκυστικές για τους χρήστες.  Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συζήτησε για περικοπές κόστους και το ενδεχόμενο πώλησής της.

ProtoThema

Προσαρμοσμένη αναζήτηση