Ο νέος Chrome λέει αντίο στο flash!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 09:13 Ο νέος Chrome λέει αντίο στο flash!
Η Google κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Chrome 55 η οποία φέρνει πολλές αλλαγές και αποχαιρετάει το flash
Με τη νέα έκδοση του Chrome 55, η Google λέει αντίο στο Flash αφού πλέον ο δημοφιλής browser, θα διαβάζει μόνο τις HTML5 εκδόσεις των ιστοσελίδων, εκτός από τις ιστοσελίδες που βασίζονται ακόμα αποκλειστικά σε Flash. 
Αν ο χρήστης θέλει να επισκεφθεί μια τέτοια ιστοσελίδα, τότε θα του εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου στο οποίο θα του ζητείται να ενεργοποιήσει το Flash
Φυσικά θα υπάρχουν και μερικές ιστοσελίδες που θα εξαιρούνται μέχρι το 2018 από τις νέες λειτουργίες του Chrome και δεν είναι άλλες από τις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο, δηλαδή το YouTube.com, το Facebook.com, το Yahoo.com, το VK.com, το Live.com, το Yandex.ru, το OK.ru, το Twitch.tv, το Amazon.com και το mail.ru.
Εκτός όμως από την αλλαγή του flash ο νέος Chrome 55 είναι πολύ πιο γρήγορος και έχει μειώσει την κατανάλωση μνήμης RAM και ενέργειας ενώ η Google έχει κάνει πολλές επιδιορθώσεις μικροπροβλημάτων και κενών ασφαλείας.
Ο νέος Google Chrome 55 είναι διαθέσιμος για συσκευές Windows, Mac, Linux και σύντομα θα έρθει και στις Android και iOS συσκευές.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση