Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook στη Γαλλία παίρνει μέτρα κατά των ψεύτικων ειδήσεων!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 09:52 Το Facebook στη Γαλλία παίρνει μέτρα κατά των ψεύτικων ειδήσεων!
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με ειδησεογραφικούς οργανισμούς στη Γαλλία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ψεύτικες ειδήσεις που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του.
 
Επειδή δέχτηκε μεγάλη και αρνητική κριτική το Facebook, επειδή δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την αναδημοσίευση των ψεύτικων ειδήσεων κατά τις αμερικάνικες εκλογές το περασμένο έτος, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αποφάσισε  να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.
Έτσι με αφορμή τις προεδρικές εκλογές που πλησιάζουν (Απρίλιο-Μάιο), το Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με γαλλικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων είναι το “Agence France Presse", το “BFM TV”, η “L’Express" και η “Le Monde”, προκειμένου για την αντιμετώπιση της διασποράς ψευδών ειδήσεων στη Γαλλία.
Πάντως στις ΗΠΑ πλέον το Facebook ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του θα μπορούν ευκολότερα να επισημαίνουν τα πλαστά άρθρα στο News Feed τους και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται να συνεργαστεί με ειδησεογραφικού οργανισμούς όπως το ABC News και το Associated Press για την πιστοποίηση της γνησιότητας των ειδήσεων.
Τέλος και στη Γερμανία το Facebook έχει ξεκινήσει να αντιμετωπίζει τις ψεύτικες ειδήσεις με αφορμή τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.