Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν από το 2010 υπολογιστές στην Β. Κορέα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 10:01 Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν από το 2010 υπολογιστές στην Β. Κορέα!

Η NSA σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, από το 2010 γνώριζε για τις δυνατότητες των Βορειοκορεατών σχετικά με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Οι Αμερικάνοι είχαν καταφέρει να παρακολουθούν περίπου 6.000 χρήστες στην Βόρειο Κορέα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και αρκετοί χάκερ που δρουν για λογαριασμό της Πιονγιάνγκ και έτσι οι ειδικοί της NSA είναι σίγουροι ότι οι επιθέσεις στο σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures προήλθε από Βορειοκορεάτες χάκερ, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν είχαν καταφέρει να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας δυο μήνες πριν από τη διαρροή απόρρητων αρχείων και emails.
 
Από την άλλη όμως οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία που έχει δώσε ιστη δημοσιότητα το FBI είναι ελλιπή και αβάσιμα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για τόσο εξελιγμένες ηλεκτρονικές επιθέσεις και πιστεύουν ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται Ρωσόφωνοι χάκερς.
 
Τέλος αφού η NSA παρακολουθούσε σύμφωνα με τις αποκαλύψεις εδώ και τέσσερα χρόνια τις δραστηριότητες των Βορειοκορεατών χάκερ, γιατί δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση…;

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση