Πλησιάζει το τέλος του MP3;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 10:02 Πλησιάζει το τέλος του MP3;

Οι δημιουργοί του MP3 ανακοίνωσαν πως η δημοφιλής μορφής συμπίεσης μουσικών αρχείων, πλησιάζει προς το τέλος της

Το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, το οποιο είναι πίσω από το MP3, φαίνεται πως έχει σταματήσει την αδειοδότηση του προγράμματος για συγκεκριμένες πατέντες που σχετίζονται με τη δημοφιλή μορφή συμπίεσης μουσικών αρχείων. 
Σύμφωνα με το ινστιτούτο, μπορεί το MP3 να είναι ακόμη δημοφιλές στους καταναλωτές, όμως θεωρείται πλέον ξεπερασμένο αφού πλέον έχουν δημιουργηθεί πολύ πιο αποτελεσματικοί κωδικοποιητές ήχου με πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος, του Fraunhofer, Bernhard Grill, μαζί με ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας που δημιούργησαν το MP3, δήλωσε ότι πλέον το AAC (Advanced Audio Coding), είναι πλέον το νέο στάνταρ για κατέβασμα μουσικής και για άκουσμα μουσικής στα κινητά αφού μπορεί και προσφέρει αρκετά μεγαλύτερη λειτουργικότητα.
Για την ώρα η απόφαση τερματισμού υποστήριξης του MP3 δεν θα δημιουργήσει κάποιο άμεσο πρόβλημα στους χρήστες, αφού όσοι έχουν αποθηκευμένα αρχεία  MP3 στο δίσκο τους, θα μπορούν να τα ακούνε κανονικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ολοκληρωτική μετάβαση σε πιο σύγχρονες τεχνικές κωδικοποίησης ήχου, απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα…
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση