Ντροπιαστικό fail! Κόλλησε το FaceID στην παρουσίαση του iPhone X [vid]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 14:57 Ντροπιαστικό fail! Κόλλησε το FaceID στην παρουσίαση του iPhone X [vid]

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Craig Federighi της Apple. Το FaceID του iPhone X δεν αναγνώρισε το πρόσωπό του στην παρουσίαση.

Ήταν η στιγμή της πολυαναμενόμενης παρουσίασης του iPhone X στο Steve Jobs Theater. Ο Craig Federighi βρέθηκε στη σκηνή για να το παρουσιάσει. Τον έλουσε όμως κρύος ιδρώτας όταν το FaceID του τηλεφώνου δεν αναγνώρισε το πρόσωπό του για να ξεκλειδώσει.

Όταν επιχείρησε να παρουσιάσει τον νέο τρόπο ξεκλειδώματος στο πολυαναμενόμενο iPhone X 1.000 δολαρίων, το νέο gadget δεν ανταποκρίθηκε με την πρώτη ματιά. Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα εφεδρικό iPhone X για να τα καταφέρει χωρίς να του ζητήσει κωδικό πρόσβασης.

Κρύος ιδρώτας για το fail στο iPhone X

«Ας το δοκιμάσουμε ξανά» είπε ο Craig Federighi τη ντροπιαστική στιγμή μετά το σφάλμα λειτουργίας. Με το εφεδρικό iPhone X κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή με μια ματιά του. Οι χρήστες του νέου iPhone θα μπορούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου FaceID.

«Τίποτα δεν ήταν ποτέ τόσο απλό» εξήγησε ο αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple Phil Schiller. «Αυτό είναι το μέλλον του πώς θα ξεκλειδώνουμε τα τηλέφωνά μας». Το FaceID θα αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη ακόμα και στο σκοτάδι.

Το FaceID, όπως διαβεβαίωσε, δεν θα μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες. Συνεργάστηκαν μάλιστα με ομάδες στο Χόλιγουντ για να βεβαιωθούν πως δεν θα μπορεί να εξαπατηθεί ούτε από μάσκες.

Τα χαρακτηριστικά του iPhone X

Το νέο iPhone X διαθέτει 5,8 ιντσών OLED οθόνη (Super Retina) ανάλυσης 2436 x 1125. Φυσικά υποστηρίζει HDR και καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστά μέρος της συσκευής, εξαφανίζοντας μία και καλή το home button.

Η απουσία του home button, σύμφωνα με την Apple, θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της συσκευής. Πλέον ό,τι χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, το κάνει με συγκεκριμένες κινήσεις. Όπως το σύρσιμο από κάτω προς τα πάνω για να κλείσει μία εφαρμογή ή από αριστερά προς τα δεξιά για να πάει στην επόμενη ανοιχτή εφαρμογή. Φυσικά και όλο αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσει κάποιος στην αρχή.

Το πλήκτρο που υπάρχει στο πλάι είναι για τη Siri και απλά το πατάει και μιλάει μαζί της.

Με FaceID το iPhone X

Μϊα ακόμα αλλαγή είναι η αντικατάσταση του Touch ID με το νέο Face ID το οποίο μπορεί και ξεκλειδώνει το τηλέφωνο με μία ματιά του χρήστη. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό όμως η Apple για να το καταφέρει έχει δημιουργήσει νευρωνικά δίκτυα τα οποία επιτρέπουν στη συσκευή να αναγνωρίζει το χρήστη ακόμα και μεταμφιεσμένο χωρίς απαραίτητα να κοιτάει κατάματα τη συσκευή. Αυτή η λειτουργία θα είναι συμβατή με όλες τις λειτουργίες που υποστήριζαν το Touch ID και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η κάμερα στο πίσω μέρος του έχει αλλάξει μόνο διάταξη και πλέον είναι πάνω κάτω και όχι αριστερά δεξιά όπως είναι στο iPhone 8 ενώ κατά τα άλλα είναι η ίδια δηλαδή στα 12MP, με διάφραγμα f1.8 και 2.4 και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή Quad-LED TrueTone flash. Αλλαγή υπάρχει και στην μπροστινή κάμερα η οποία έχει ανάλυση 7MP και υποστηρίζει και βάθος πεδίου πλέον.

Στο εσωτερικό του για να δουλέψουν όλα αυτά καλά και γρήγορα η Apple έχει βάλει τον επεξεργαστή της A11 Bionic ενώ η μπαταρία του αναμένεται να διαρκεί 2 ώρες περισσότερο από το iPhone 7 και θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Το νέο iPhone X αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 2 χρωματικές επιλογές και εκδόσεις (64GB και 256GB) στις 3 Νοεμβρίου σε τιμή που θα ξεκινά από 999$.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση