"Η Apple υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή της Φινλανδίας"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 13:03 "Η Apple υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή της Φινλανδίας"


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, η Apple είναι υπεύθυνη για την κατάρρευση των δύο μεγαλύτερων βιομηχανιών της και οδήγησε σε οικονομική ύφεση και στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων της χώρας.


Η Nokia όπως είναι προφανές, είναι η μία εταιρία που κάποτε πρωτοστατούσε στον χώρο, όπου σύμφωνα με τον Φινλανδό πρωθυπουργό υπεύθυνο είναι το iPhone, ενώ η βιομηχανία χαρτιού υποβαθμίστηκε λόγω του iPad.

Η Nokia ήταν στην πρώτη γραμμή της παραγωγής κινητών τηλεφώνων στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και θεωρείται από πολλούς ως το σήμα κατατεθέν της φινλανδικής οικονομίας.

Η Φινλανδία είναι μία από τις χώρες με μεγάλη παραγωγή χαρτιού, με τις μεγαλύτερες εταιρίες, UPM-Kymmene και Stora Enso να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το Φινλανδικό Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών (Metla), τα tablets έχουν αντικαταστήσει τις εφημερίδες, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η οικονομία από την μειωμένη ζήτηση σε χαρτί.

Αυτές οι δήλώσεις του Φινλανδού πρωθυπουργoύ έγιναν με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Φινλανδίας από ΑΑΑ σε ΑΑ +, από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέροντας ότι η βιομηχανική βάση της χώρας ενδεχομένως να μην είναι τόσο σταθερή όσοι πολλοί υπέθεταν.

Η υποβάθμιση σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της γειτονικής Ρωσίας, καθώς και η δημογραφική γήρανση, ενώ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, δεν βοηθούν τη κατάσταση.

e-pcmag.grΠροσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com