Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραματική πτώση της μετοχής του Facebook (πάνω από 109 δισ. δολάρια), λόγω... Cambridge Analytica

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 10:09 Δραματική πτώση της μετοχής του Facebook (πάνω από 109 δισ. δολάρια), λόγω... Cambridge Analytica

Eξαιτίας του κόστους της βελτίωσης των μέτρων προστασίας προσωπικών δεδομένων και της επιβράδυνσης της χρήσης του στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές

«Βροχή» πέφτουν τα δημοσιεύματα για την δραματική πτώση της μετοχής του Facebook.  Η μετοχή του Facebook σημείωσε μεγάλη πτώση – της τάξης του 1/4 της αξίας της- την Τετάρτη, αφού υψηλόβαθμα στελέχη του δήλωσαν ότι τα περιθώρια κέρδους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πτωτική πορεία για αρκετά χρόνια, εξαιτίας του κόστους της βελτίωσης των μέτρων προστασίας προσωπικών δεδομένων και της επιβράδυνσης της χρήσης του στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές.

Περισσότερα από 109 δισ. «εξαφανίστηκαν» από την αγοραστική αξία της Facebook μετά την ξαφνική κατάρρευση των μετοχών της εταιρείας κατά 18%. Ανάμεσά τους και 14,5 δισ. από την προσωπική περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Η «βουτιά» ήρθε μετά από την ανακοίνωση ότι το Facebook έχασε χρήστες μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος ευρωπαϊκός νόμος προστασίας προσωπικών δεδομένων και υποθέσεις όπως αυτή της Cambridge Analytica πλήττουν τον όμιλο.

 

zucker_fb

protothema.gr