Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook απαγόρευσε την ανάρτηση οδηγιών για κατασκευή όπλων με εκτυπωτές 3D

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 16:06 Το Facebook απαγόρευσε την ανάρτηση οδηγιών για κατασκευή όπλων με εκτυπωτές 3D

Ο ιστότοπος διευκρίνισε ότι ελέγχει τους συνδέσμους προς σελίδες που περιέχουν οδηγίες.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την ανάρτηση στον ιστότοπό του πληροφοριών που θα επιτρέπουν την κατασκευή πλαστικών όπλων μέσω εκτυπωτών τρισδιάστατων αντικειμένων, κάτι που θα παραβίαζε τους κανόνες λειτουργίας του.

«Η ανάρτηση οδηγιών για την κατασκευή όπλων με τη χρήση εκτυπωτών 3D (…) δεν επιτρέπεται από τους κανόνες της κοινότητάς μας», επεσήμανε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του Facebook.

«Βάσει των κανονισμών μας, αποσύρουμε το περιεχόμενο αυτό από το Facebook», πρόσθεσε. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης διευκρίνισε ότι ελέγχει τους συνδέσμους προς σελίδες που περιέχουν οδηγίες για την κατασκευή αυτών των πλαστικών όπλων με στόχο να τους καταργήσει.

Το ζήτημα της κατασκευής πλαστικών όπλων μέσω εκτυπωτών 3D είναι στο επίκεντρο της συζήτησης στις ΗΠΑ αυτή την εποχή εξαιτίας της δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Τεξανού Κόντι Ουίλσον, υπέρμαχου της οπλοκατοχής και επικεφαλής της εταιρείας Defense Distributed και κάποιων πολιτειών.

Ο Ουίλσον ανήρτησε στο Διαδίκτυο οδηγίες για την κατασκευή πλαστικών όπλων με τη χρήση εκτυπωτών 3D. Ομοσπονδιακό δικαστήριο του ζήτησε στα τέλη Ιουλίου να σταματήσει τη διάθεση των οδηγιών αυτών μετά την προσφυγή οκτώ πολιτειών.

Ο ιστότοπος του Ουίλσον είναι πλέον εκτός λειτουργίας, όμως οι οδηγίες για την κατασκευή του «Liberator» έχουν κατέβει πολλές χιλιάδες φορές. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να είχε πρόσβαση σε αυτές και πλέον να είναι σε θέση να κατασκευάσει πλαστικά όπλα, τα οποία δεν μπορούν να ανιχνευθούν, ενώ δεν διαθέτουν και σειριακό αριθμό.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το δικαστήριο και ο Ουίλσον έχει κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών προκειμένου να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Πηγή: newsbeast.gr