Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Ρομπότ - καθηγητές στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 15:58 Ιαπωνία: Ρομπότ - καθηγητές στα σχολεία

Ρομπότ για την εκμάθηση των αγγλικών στα παιδιά, αποφάσισε να επιτρέψει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Ο λόγος χρήσης των ρομπότ είναι να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των μαθητών στις ξένες γλώσσες σε μια χώρα, όπως η Ιαπωνία, καθόλου πολύγλωσση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 500 σχολεία αρχής γενομένης από την ερχόμενη σχολική χρονιά, τον Απρίλιο του 2019, με έναν προϋπολογισμό περίπου 250 εκατομμυρίων γεν (σχεδόν 200.000 ευρώ), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Τα ρομπότ διδάσκουν γράμματα

“Τα ρομπότ που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά διαθέτουν πολλές λειτουργίες, για παράδειγμα μπορούν να εξακριβώσουν την προφορά κάθε σπουδαστή”, υπογράμμισε.

Η καταλληλότητα αυτής της μεθόδου μπορεί να είναι συζητήσιμη, όμως τα σχολικά ιδρύματα του αρχιπελάγους δυσκολεύονται πολύ να βρουν επαρκείς στα αγγλικά δασκάλους και δεν έχουν αρκετά χρήματα προκειμένου να προσλάβουν βοηθούς που θα αφοσιωθούν σε αυτή την υπόθεση.

“Προβλέπονται και άλλα μέτρα”, όπως η χρήση τάμπλετ ή ακόμη η δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων με καθηγητές, με σάρκα και οστά αυτή τη φορά, που έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ορισμένα σχολεία στην Ιαπωνία έχουν ήδη προηγηθεί “προσλαμβάνοντας” ρομπότ ενόψει της εισαγωγής από το 2020 νέων κανόνων που καθιστούν υποχρεωτική την εκμάθηση των αγγλικών από την ηλικία των 10 ετών από τα 12 που είναι σήμερα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ