Η 17χρονη που είναι αλλεργική στο νερό!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 10:38 Η 17χρονη που είναι αλλεργική στο νερό!

Υδατογενής κνίδωση ή αλλιώς αλλεργία στο νερό! Από αυτό πάσχει η 17χρονη Alexandra Allen η οποία πρέπει να αποφεύγει ακόμα και τη βροχή..

Η  σπάνια πάθηση που ονομάζεται υδατογενής κνίδωση, είναι γνωστή σε λίγους ανθρώπους. Ισως την ξέρουν μόνο οι 34 πάσχοντες σε όλο τον κόσμο και το περιβάλλον τους. Είναι επίσης γνωστή ως αλλεργία στο νερό και είναι πραγματική κατάσταση.

Η 17χρονη Alexandra Allen από τη Γιούτα έχει διαγνωστεί με αυτή την πάθηση, η οποία δεν έχει θεραπεία.

Η έφηβη παρατήρησε την πρώτη της αντίδραση στο νερό όταν ήταν 12 ετών, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών και θυμάται ότι μετά από κολύμπι σε μια πισίνα είχε ξυπνήσει το απόγευμα από έντονη φαγούρα και είχε γεμίσει εξανθήματα. Αρχικά είχε σκεφτεί ότι ήταν αλλεργική αντίδραση στο χλώριο.

Στην ηλικία των 15, έμαθε ότι επρόκειτο για κάτι διαφορετικό και έτσι άρχισε να επισκέπτεται τους γιατρούς.

Οπως γράφει η ίδια στο blog της «υπάρχουν μέρες που θα είσαι καλυμμένος με εξανθήματα ή όποιο άλλο είναι το σύμπτωμά σου και θα σκέφτεσαι ότι ''είμαι ένα χάλι'', ένα ελάττωμα στη γραμμή της ζωής, ένα λάθος στην εκτύπωση στο συμβόλαιο της ζωής».

Αλλά δεν το βάζει κάτω και εξομολογείται ότι «είμαι διατεθειμένη να το παλέψω και να κάνω γνωστή στην ιστορία μου γιατί ξέρω ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα 14χρονο κορίτσι που δεν μπορεί να πάει για κολύμπι με τις φίλες της όταν την καλούν. Και ξέρω ότι αυτό είναι φριχτό».

Ακόμη και ο ιδρώτας της, επειδή αποτελείται κυρίως από νερό, μπορεί να προκαλέσει την αλλεργική αντίδραση.

Αναγκάζεται να κάνει μπάνιο με κρύο νερό και πολύ γρήγορα, καθώς ένα αφρόλουτρο μπορεί να πυροδοτήσει την αντίδραση και τη φλεγμονή στο δέρμα της. Τα συμπτώματα διαρκούν από λίγες ώρες έως και μία εβδομάδα μετά την επαφή με το νερό.

Η νεαρή δεν αποφεύγει τη σωματική άσκηση, αλλά βρίσκει λύσεις. Οπως για παράδειγμα να γυμνάζεται σε δροσερούς χώρους για να αποφύγει την εφίδρωση.

Κάνει μπάνιο το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα και δεν ξύνεται όταν έχει φαγούρα για να μην αιμορραγεί το ευαίσθητο δέρμα της. Η 17χρονη πρέπει να αποφεύγει ακόμη και τη βροχή για να προστατευθεί.

Η υδατογενής κνίδωση (aquagenic urticaria) συνήθως επιδεινώνεται όσο ο πάσχων μεγαλώνει. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αναφυλαξία.

Δεν υπάρχει θεραπεία και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οφείλεται σε πρόσθετα που υπάρχουν στο νερό, όπως το χλώριο.

Παρά την κατάσταση αυτή, η 17χρονη παραμένει αισιόδοξοι. Οπως λέει στο ABC News «Τουλάχιστον δεν είμαι αλλεργική στους σκύλους και γλιτώνω και το πλύσιμο των πιάτων!». 

ΠΗΓΗ: ABC News

Φωτογραφία: Redbookmag.com

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση