Ο 7χρονος θεριακλής που έμαθε να καπνίζει προτού μάθει να μιλά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 14:34 Ο 7χρονος θεριακλής που έμαθε να καπνίζει προτού μάθει να μιλά

Τουλάχιστον 16 τσιγάρα την ημέρα καπνίζει ο επτάχρονος Dihan, που ξεκίνησε αυτή τη βλαβερή συνήθεια από τα τρία του χρόνια μαζί με τους φίλους του (pics)

Ο Dihan είναι μόλις επτά χρονών και καπνίζει συστηματικά εδώ και δυο χρόνια, ξεκίνησε το κάπνισμα στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών με τους φίλους του και από τότε είναι εθισμένος στη νικοτίνη.

Οι γονείς του αγοριού αναφέρουν ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κάνουν να σταματήσει, ωστόσο κάτι τέτοιο αποδείχθηκε αδύνατό, καθώς το παιδί θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε για ένα τσιγάρο.

"Καπνίζει από τα τρία του χρόνια, παλαιότερα κάπνιζε έως και τρία πακέτα την ημέρα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του. "Αν δεν του δίναμε χρήματα για να αγοράσει τσιγάρα συχνά έκλεβε ή κάπνιζε κρυφά, με αποτέλεσμα να του τα αγοράζουμε εμείς οι ίδιοι", συμπληρώνει ο ίδιος.

 

Ο Dihan έχει μειώσει σημαντικά τα τσιγάρα που συνήθιζε να καπνίζει καθημερινά στα 16, ωστόσο αρνείται να σταματήσει το κάπνισμα. Παρ' όλες τις προειδοποιήσεις στα πακέτα τους, ο μικρός συνεχίζει χωρίς να πτοείται καθώς νομίζει πως οι εικόνες και οι προειδοποιήσεις είναι ψεύτικες.

Οι επιπτώσεις της βλαβερής συνήθειας έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους στην υγεία του παιδιού, που εκτός από τον εθισμό του εμφανίζει και προβλήματα στην αναπνοή.

 

 Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα στους δρόμους της Ινδονησίας, που αποτελεί μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή αλλά και κατανάλωση καπνού. Όπως αναφέρεται το ένα τρίτο των παιδιών έχουν καπνίσει πριν από την ηλικία των 10 ετών, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Πάντως το κάπνισμα στην Ινδονησία αποτελεί μια συνηθισμένη συνήθεια, καθώς τουλάχιστον τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας δηλώνουν μακροχρόνιοι καπνιστές.

(Πηγή: Mirror), news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση