Ραντάρ σε χωριό «έκοψε» 58.500 κλήσεις σε μόλις δύο εβδομάδες!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 14:11 Ραντάρ σε χωριό «έκοψε» 58.500 κλήσεις σε μόλις δύο εβδομάδες!

Σαφώς και δεν θα έχει αναδουλειές αυτό το ραντάρ που βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό με μόλις 120 κατοίκους: 58.568 υπερβάσεις ορίου ταχύτητας μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες!

Ο δήμαρχος Alessandro Alessandri από το χωριό Acquetico της κοινότητας του Pieve di Teco στην Ιταλία, τοποθέτησε ένα ραντάρ στο τέλος του μικρού χωριού του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο δημοτικός άρχοντας ανακάλυψε με έκπληξη τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ: 58.568 αυτοκίνητα πιστοποιήθηκαν για υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε μόλις δύο εβδομάδες.

Η εγκατάσταση του σταθερού ραντάρ ήρθε σε συνέχεια των καταγγελιών από κατοίκους -οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συνταξιούχοι- που απηύδησαν να βλέπουν τα αυτοκίνητα να περνούν με υψηλή ταχύτητα από αυτή τη μικρή αστική ζώνη, όπου το όριο περιορίζεται στα 50 km/h. Οι ταχύτητες που καταγράφηκαν από το ραντάρ φτάνουν συχνά στα 135 km/h! Ο δήμαρχος δήλωσε ότι, «οι ταχύτητες αυτές είναι εντελώς παλαβές, δεδομένου ότι υπάρχουν πεζοί που κυκλοφορούν σε ώρες αιχμής στο χωριό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας κάτοικος μπορεί να χτυπηθεί στις τέσσερις το απόγευμα μιας καθ’ όλα συνηθισμένης ημέρας».

radar

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρότζεκτ της τοποθέτησης ραντάρ που σχεδιάστηκε αρχικά σε πειραματική βάση θα πάρει πιθανώς οριστική και λειτουργική μορφή τις επόμενες εβδομάδες. Και είναι προφανές ότι στην περίπτωση που βεβαιώσει τέτοιες ταχύτητες, οι εμπλεκόμενοι οδηγοί θα τσιμπήσουν από πολύ αλμυρά πρόστιμα έως και αφαίρεση του διπλώματος.

Πηγή: drive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση