Χαλύβδινη δομή ίσως αντικαταστήσει το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 10:55 Χαλύβδινη δομή ίσως αντικαταστήσει το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας

Το περίφημο Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας, το οποίο κάποτε αποτελούσε ορόσημο για τη χώρα, κατέρρευσε στη θάλασσα εξαιτίας μιας καταιγίδας το 2017.

Με στόχο την ανασυγκρότηση της περιοχής και την τουριστική της ανάπτυξη, μια ομάδα τοπικών αρχιτεκτόνων έχει προτείνει μια εντυπωσιακή ιδέα αντικατάστασης του Γαλάζιου Παραθύρου. Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, Svetozar Andreev, προτείνει την αποκατάσταση του τόξου χρησιμοποιώντας μια χαλύβδινη δομή με καθρέφτες.

Το έργο, που ονομάστηκε «Η Καρδιά της Μάλτας», περιλαμβάνει μια πολυγωνική δομή με καθρέφτες στη χαλύβδινη πρόσοψή του και θα έχει έκταση 5.000 τετραγωνικά μέτρα.

Perierga.gr - Με μια εντυπωσιακή χαλύβδινη δομή ενδέχεται να αντικατασταθεί το Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας

«Θα είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο που θα λειτουργεί και ως σύμβολο της «συνεργασίας» των νέων τεχνολογιών και υλικών της φύσης, του χρόνου και της ιστορίας», δηλώνει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας.

Το σχέδιο προβλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την υποβολή του στις αρχές της Μάλτας. Σύμφωνα με μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα σήμερα, το 68% τέθηκε υπέρ της ανάπτυξης του έργου, ενώ το 32% ήταν αντίθετο πιστεύοντας ότι το έργο θα βλάψει το φυσικό περιβάλλον.

Ο Andreev δήλωσε ότι η ομάδα του σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες τεχνικές και τα πιο καινούρια υλικά που είναι διαθέσιμα στην αρχιτεκτονική και τη ναυπηγική βιομηχανία, έτσι ώστε να διατηρηθεί το υπάρχον φυσικό παράκτιο περιβάλλον ενώ παράλληλα θα μετατρέπει το έργο του σε πραγματικότητα.

 

Πηγή: perierga.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση