Αυτό είναι το πανέμορφο λουλούδι που ανθίζει κάθε 12 χρόνια - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 20:12 Αυτό είναι το πανέμορφο λουλούδι που ανθίζει κάθε 12 χρόνια - ΦΩΤΟ

Στην Κεράλα, η οποία είναι γνωστή για την τροπική της βλάστηση, τις ειδυλλιακές και γραφικές παραλίες, βρίσκεται η πόλη Munnar, χτισμένη 1.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Munnar είναι γνωστό για τις καλλιέργειες τσαγιού, καφέ και μπαχαρικών, οι οποίες, μαζί με την πλούσια θέα και τα ομιχλώδη βουνά, έχουν κάνει την πόλη αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Είναι εδώ όπου ζει ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ινδίας: το Neelakurinji, ένα από τα σπανιότερα λουλούδια του κόσμου, το οποίο ανθίζει μόνο μία φορά κάθε 12 χρόνια.

Το Neelakurinji (συχνά αναφέρεται ως «Kurinji») είναι ένα είδος φυτού που συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ινδίας, με διαφορετικές ποικιλίες, και ποικίλες περιόδους άνθισης. Μερικά ανθίζουν κάθε 4, 8, 10, 12 ή ακόμα και 16 χρόνια. Ωστόσο η άνθιση των περισσότερων ειδών είναι αποσπασματική και ουσιαστικά μη παρατηρήσιμη. Οι φυτείες τσαγιού και μπαχαρικών, καθώς και η αύξηση της δόμησης και η κατασκευή δρόμων, έχουν καταλάβει τη γη όπου τα φυτά αυτά ευδοκιμούσαν.


Πηγή: perierga.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση