Έμειναν 42 χρόνια στη φυλακή από λάθος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 21:02 Έμειναν 42 χρόνια στη φυλακή από λάθος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε δάκρυα ξέσπασαν ο 76χρονος Κλίφορντ Γουίλιαμς και ο 61χρονος Χούμπερτ Νέιθαν Μάιερς όταν ο δικαστής απέσυρε τις κατηγορίες και ακύρωσε την ποινή που τους είχε επιβληθεί, όταν φυλακίστηκαν πριν από 42 χρόνια κατηγορούμενοι για τη δολοφονία μίας ομοφυλόφιλης γυναίκας.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ελεύθεροι πλέον, οι δύο άνδρες έσκυψαν και φίλησαν το χώμα ευγνώμονες που μυρίζουν και πάλι τη μυρωδιά της ελευθερίας.

Είναι η πρώτη φορά στη Φλόριδα που εξετάζεται μία περίπτωση κακοδικίας και αθωώνονται οι κατηγορούμενοι. Το γραφείο του εισαγγελέα στο Τζάκσονβιλ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο άνδρες είχαν λανθασμένα καταδικαστεί.

"Μόλις βρεθώ με την οικογένειά μου και μπορώ να κοιτάξω πίσω μου χωρίς να έχω φρουρούς να μου λένε τι να κάνω, τότε θα καταλάβω ότι είμαι ελεύθερος" δήλωσε ο Μάιερς.

Από την πλευρά του ο Γουίλιαμς δεν θα έχει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, πέθανε όσο περίμενε τη σειρά του για να οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα. "Μου έχουν απομείνει μόνο τα παιδιά μου" είπε ο άνδρας που φυλακίστηκε όταν ήταν 34 ετών.

Ο Μάιερς ήταν μόλις 18 όταν καταδικάστηκε. Όπως είπε το μόνο που θέλει τώρα είναι να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του. 'Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα".

Καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1976 κατηγορούμενοι ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν την Τζάνετ Γουίλιαμς, ενώ αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τη σύντροφό της Νίνα Μάρσαλ. Οι δύο γυναίκες κοιμόνταν τη στιγμή του φονικού. Η Γουίλιαμς πέθανε ακαριαία αλλά η Μάρσαλ σταμάτησε αυτοκίνητο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Αναγνώρισε την Γουίλιαμς και τον Μάιερς ως τους δράστες, αν και αυτοί επέμειναν ότι βρίσκονταν σε πάρτι γενεθλίων ένα τετράγωνο από το περιστατικό. Μάλιστα, οι άλλοι καλεσμένοι επέμειναν ότι ήταν όλοι μαζί στο πάρτι προσφέροντας άλλοθι στους δύο φερόμενους δράστες.

Η πρώτη δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα ενώ η υπόθεση επαναδικάστηκε και οι εισαγγελείς επέμειναν ότι υπήρχε χρέος από πώληση ναρκωτικών και αυτό ήταν το κίνητρο των δραστών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν παρουσίασαν μάρτυρες και δεν παρέδωσαν τα στοιχεία που θα απάλλασσαν τους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντιθέτως επιτέθηκαν στο θύμα θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν ήταν αξιόπιστη. Δεν υπήρξε καμία απόδειξη που να συνδέει τους δυο άνδρες με τη φονική επίθεση και η απόφαση βασίστηκε μόνο στη μαρτυρία της Μάρσαλ.

Πηγή: Daily Mail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση