Πωλείται το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο - Σκότωσε μέχρι και το αφεντικό του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 15:03 Πωλείται το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο - Σκότωσε μέχρι και το αφεντικό του

Ένας καζουάριος -ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο, που θυμίζει στρουθοκάμηλο- πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, αφού σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στις αρχές Απριλίου.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος πέθανε στις 12 Απριλίου.

Στη δημοπρασία θα πουληθούν περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων πέντε λεμούριοι, 26 μαρμοζέτες, 19 παπαγάλοι, ένα εμού και δύο καζουάριοι.


Ο καζουάριος είναι παλαιόγναθο πτηνό της οικογενείας των καζουαριιδών, ένα από τα μέλη των ατροπιδοφόρων, δηλαδή εκείνων των πτηνών που έχουν απολέσει την πτητική τους ικανότητα / Φωτογραφία: AP

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε.

Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.


O καζουάριος έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος 2 μέτρων / Φωτογραφία: AP

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει τον καζουάριο ως «το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο».

Έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα.

Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση