Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η στιγμή που σκοπευτής σκοτώνει απαγωγέα, έχοντας μόλις 10 πόντους περιθώριο (vid)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 18:14 Η στιγμή που σκοπευτής σκοτώνει απαγωγέα, έχοντας μόλις 10 πόντους περιθώριο (vid)

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Αύγουστο και αποτέλεσε την πρώτη επίσημη βολή του σκοπευτή που περίμενε υπομονετική την εντολή για να ρίξει.

Το... κρύο αίμα των σκοπευτών, επιβεβαιώνει το video που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες και επικεντρώνεται σε μία υπόθεση ομηρίας που έγινε στην Κίνα στις 8 Αυγούστου.

Εκεί ένας 18χρονος βρισκόμενος σε ένα πολυκατάστημα, αγκάλιασε μία κοπέλα υπό την απειλή μαχαιριού και για άγνωστο λόγο την κρατούσε εγκλωβισμένη, απειλώντας να την σκοτώσει.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν την περιοχή και προσπάθησαν να διαπραγματευτούν μαζί του, χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν επικοινωνούσε καθόλου μαζί μας. Τον ρώτησα από που ήταν και γιατί το έκανε αυτό. Του προσέφερα νερό και του ζήτησα να αφήσει την κοπέλα, αλλά δεν απαντούσε», είπε ο διαπραγματευτής Qi Hongwei.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, κλήθηκε και στο σημείο και ένας σκοπευτής, ο οποίος εμφανίστηκε με το όπλο του και πολιτικά ρούχα.

Ο Hao όπως ήταν το όνομά του, φαίνεται να ξαπλώνει στο έδαφος και να σημαδεύει αμέσως τον απαγωγέα, όμως χρειάστηκε να περιμένει αρκετά.

Έχοντας το όπλο ανάμεσα από τα πόδια του διαπραγματευτή, περίμενε δύο ώρες μέχρι να πάρει την εντολή: «Ήμουν εκεί στημένος για δύο ώρες. Τα χέρια και οι ώμοι μου, μούδιασαν αρκετές φορές, αλλά κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος».

Και όταν πήρε την εντολή, έριξε μία βολή, όπως μπορείτε να δείτε στο video κατάφερε να πετύχει τον απαγωγέα.

Μόνο που χρειάζεται να επισημάνουμε δύο λεπτομέρειες... Η πρώτη είναι πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη βολή που έριξε. Η δεύτερη πως ο 18χρονος, έχοντας μπροστά του την κοπέλα, είχε αφήσει κενό μόνο ένα σημείο 10 πόντων.

Αποδείχθηκε όμως αρκετό για να εξουδετερωθεί ο δράστης, χωρίς να πάθει κάτι η κοπέλα.