Η έφηβη που ζει τη «μέρα της Μαρμότας» – Χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες! [video]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 21:42 Η έφηβη που ζει τη «μέρα της Μαρμότας» – Χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες! [video]

Μια απίστευτη ιστορία δημοσιεύει το Newsweek. Αφορά μια έφηβη η οποία μετά από ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι χάνει τη μνήμη της κάθε δυο ώρες!

Το κορίτσι, κάθε μέρα που ξυπνάει νομίζει ότι είναι 11 Ιουνίου. Είναι η ημέρα που η Ρίλεϊ Χόρνερ από το Μονμάουθ του Ιλινόι δέχθηκε κατά λάθος κλωτσιά στο κεφάλι από συμμαθητή της την ώρα που χόρευαν ομαδικά. Το τραύμα στο κεφάλι της της προκάλεσε δεκάδες επιληπτικές κρίσεις.

Μετά από αυτό το χτύπημα η μνήμη του κοριτσιού διαγράφεται κάθε δυο ώρες. Δεν θυμάται ούτε ότι πέθανε ο θείος της πριν από μια εβδομάδα παρότι της το λένε κάθε μέρα.

Η Ρίλεϊ πηγαίνει στο σχολείο αλλά βάζει κάθε δυο ώρες ξυπνητήρι να της υπενθυμίζει να κοιτάζει τις αναλυτικές σημειώσεις της που παίρνει κατά την διάρκεια του μαθήματος. Επίσης, έχει μαζί της όλα της τα πράγματα γιατί δεν ξεχνάει συνεχώς τον συνδυασμό από το ντουλάπι της στο σχολείο.

Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Αρχικά είχε διαγνωστεί με διάσειση. Και οι συνεχής παρακολούθησή της από τους γιατρούς δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Οι μαγνητικές και οι αξονικές δεν δείχνουν τίποτα. «Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου και όταν το κοιτάζω και βλέπω ότι είναι Σεπτέμβριος εκπλήσσομαι κάθε φορά», λέει η ίδια. Και προσθέτει: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο για την οικογένειά μου αλλά φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι και για μένα. Και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν ταινία».

Λέει ακόμα ότι προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω αλλά δεν είναι αδύνατον. «Δεν έχω μνήμες και φοβάμαι τόσο πολύ!», λέει χαρακτηριστικά. Οι γιατροί λένε ότι δεν θα είναι μόνιμη η βλάβη αλλά οι ελπίδες του κοριτσιού και των γονιών της έχουν αρχίζει και ξεθωριάζουν.

πηγή: Newsweek

Προσαρμοσμένη αναζήτηση