Αυτό το μπουκάλι ουίσκι έσπασε όλα τα ρεκόρ - Πουλήθηκε για 1,9 εκατ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 13:52 Αυτό το μπουκάλι ουίσκι έσπασε όλα τα ρεκόρ - Πουλήθηκε για 1,9 εκατ. δολάρια

Κάθε σταγόνα από αυτό το μπουκάλι ουίσκι είναι… θησαυρός, αφού κοστίζει πανάκριβα.

Πρόκειται για το μπουκάλι που πουλήθηκε έναντι 1,9 εκατ. δολαρίων, σε δημοπρασία του Sotheby’s, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ. Το μπουκάλι Macallan Fine and Rare, ουίσκι του 1926, είναι πλέον το πιο ακριβό μπουκάλι αλκοολούχου που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα τέτοιο ουίσκι γράφει ιστορία. Πέρυσι, μπουκάλι από την ίδια σειρά είχε σπάσει ξανά ρεκόρ, όταν πουλήθηκε για 1,2 εκατ. δολάρια, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, στο Λονδίνο. Αποσταγμένο το 1926, το μπουκάλι που έγραψε τώρα ιστορία είναι από το βαρέλι με τον αριθμό 263, από το οποίο προέκυψαν 40 φιάλες ουίσκι. Από αυτές, μόνο 14 επισημάνθηκαν ως Fine and Rare.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του CNN, από το μπουκάλι «βγαίνουν» 45 σερβιρίσματα, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά κοστίζει 42.000 δολάρια. Και- αν ο νέος ιδιοκτήτης αποφασίσει να το ανοίξει- λογικά θα περιμένει μία ιδιαίτερα σπουδαία στιγμή για να το καταναλώσει!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση