Δείτε γιατί οι Βρετανοί σταμάτησαν να τρώνε λουκάνικα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 10:04 Δείτε γιατί οι Βρετανοί σταμάτησαν να τρώνε λουκάνικα!
Του λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί καταναλωτές σταμάτησαν να αγοράζουν λουκάνικα προσπαθεί να ανακαλύψει ο Guardian, μέσω ενός άρθρου γραμμένου με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, χωρίς, όμως, να ξεχνά να σημειώσει τα «προτερήματα» αλλά και τα «ελαττώματα» του συγκεκριμένου εδέσματος. 
 
Ας δούμε πως παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα, το «παράδοξο» οι κάτοικοι της Γηραιάς Αλβιόνας να έχουν αποφασίσει να γυρίσουν την πλάτη στα... λουκάνικα:
 
Όνομα: Λουκάνικο
 
Ηλικία: 5.000 χρόνια
 
Εμφάνιση: Ένας κυλινδρικός σωλήνας γεμάτος «άτακτο» αλλά αληθινά διαβολικό περιεχόμενο.
 
Τα λουκάνικα είναι υπέροχα: Αλήθεια; Προσπαθήστε να πείσετε γι' αυτό τους Βρετανούς καταναλωτές, οι οποίοι έχουν σταματήσει να τα αγοράζουν.
 
Δεν ισχύει αυτό: Και όμως ισχύει. Οι Βρετανοί τρώνε ετησίως δύο δισ. λουκάνικα λιγότερα από ότι έτρωγαν το 2008.
 
Όμως τα λουκάνικα είναι θαυμάσια. Όλοι αγαπούν τα λουκάνικα: Πρόκειται για αυταπόδεικτο λάθος. Οι καταναλωτές μάλλον δεν αγαπούν το γεγονός ότι είναι γεμάτα χημικά και φρυγανιές αντί για κρέας.
 
Αυτό, όμως είναι και το μυστικό της γεύσης τους: Επίσης είναι γεμάτα λίπος και αλάτι.
 
Ναι αλλά αυτό ενισχύει την υπέροχη μυρωδιά τους: Καλά, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι βάσει μίας έρευνας το 10% των λουκάνικων (σ.σ.: προφανώς αυτών που πωλούνται στη Βρετανία) περιλαμβάνει και το ιό Ε της ηπατίτιδας
 
Ωχ, αλήθεια;: Μάλλον γι' αυτό κανείς δεν τρώει, πια, λουκάνικα. Το να φας ένα λουκάνικο είναι σαν ένα παιγνίδι, στο οποίο αυτό που τελικά κερδίζεις είναι παχυσαρκία και κατεστραμμένο συκώτι.
 
Με τι έχουμε αντικαταστήσει τα λουκάνικα;: Με κοτόπουλο και μπριζόλες. Οι πωλήσεις μοσχαριού έχουν διπλασιαστεί από το 2008 και το ίδιο ισχύει και γι' αυτές φρέσκου κοτόπουλου. Γιατί σε αντίθεση με το λουκάνικο, όταν αγοράζεις ένα κοτόπουλου, ξέρεις ότι αυτό που θα φας είναι ένα κοτόπουλο.
 
Ναι αλλά και τα κοτόπουλα μεγαλώνουν μέσα στη μιζέρια, στο σκοτάδι και τα φουσκώνουν με αντιβιοτικά: Όμως ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερο να τα επιλέξει, παρά να επιλέξεις την ηπατίτιδα. Τα λουκάνικα πέθαναν.
 
Πέθαναν τα λουκάνικα;: Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε 10 χρόνια θα αποτελούν περίεργο έδεσμα, όπως ο πατσάς.
 
Πρόκειται για μία πραγματική βρετανική τραγωδία: Ηρεμήστε. Τα περισσότερο λουκάνικα που πωλούνται είναι υψηλής ποιότητας.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση