Οκτώ ιστορικές αναφορές που αποδείχτηκαν μύθοι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 11:21 Οκτώ ιστορικές αναφορές που αποδείχτηκαν μύθοι

Από τον κοντό Ναπολέοντα, στην Αιγύπτια Κλεοπάτρα και τον "άσχετο" στα μαθηματικά Αϊνστάιν. Οι αναφορές που αποδείχθηκαν λανθασμένες (Pics)

Η γνώση είναι το σπουδαιότερο αγαθό όλων, είναι αυτή μας κάνει να σκεφτόμαστε, που διαμορφώνει τον χαρακτήρα και τα πιστεύω μας.

Πολλές φορές, όμως, αυτά που διδασκόμαστε στο σχολείο ή και που διαβάζουμε σε ιστορικές αναφορές αποδεικνύονται μύθοι.

Ο Ναπολέων ήταν κοντός

 

Ο Ναπολέων ήταν πολύ κοντός. Στην πραγματικότητα ο Γάλλος αυτοκράτορας είχε ένα μέτριο ανάστημα, κανονικό με το μέσο ύψος των ανθρώπων της εποχής. Συγκεκριμένα, ο Ναπολέων είχε ύψος 1.70.

O Van Gogh έκοψε το αυτί του

Οι αναφορές θέλουν τον διάσημο καλλιτέχνη να έκοψε το ίδιο του το αυτί. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έκοψε μόνο τον λοβό του αυτιού του και όχι ολόκληρο.

Ο Σαλιέρι ζήλευε τον Μότσαρτ

 

Ο Μότζαρτ αναδείχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς και συνθέτες της ιστορίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αρκούσε για να κάνει τον Σαλιέρι να σκάσει από τη ζήλια. Στην πραγματικότητα ο Σαλιέρι ήταν πιο επιτυχημένος εκείνη την εποχή.

Ο Μαγγελάνος έκανε πρώτος τον γύρο του κόσμου

 

Η αλήθεια είναι πως μπορεί ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος να ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να κάνει τον γύρο του κόσμου, ή για την ακρίβεια να ανακαλύψει τις Ινδίες, μιας και πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη. Ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, καθώς έχασε τη ζωή του έχοντας καλύψει μόνο τη μισή απόσταση.

Η Κλεοπάτρα ήταν Αιγύπτια

 

Μια από τις πιο διαδεδομένες ιστορικές αναφορές θέλει τη βασίλισσα του Νείλου Αιγυπτιακής καταγωγής. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα.

Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

 

Ο μύθος θέλει έναν από τους ανθρώπους που άφησε πίσω του, ίσως το σημαντικότερο έργο στον χώρο της επιστήμης, να μην είχε καλή σχέση με τα μαθηματικά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ο επιστήμονας είχε ιδιαίτερη έφεση στο αντικείμενο και ήταν άριστος μαθητής.

Ο Έντισον εφηύρε τη λάμπα

 

Σύμφωνα, με τις πιο διαδεδομένες αναφορές ο Τόμας Έντισον ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη λάμπα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι άλλη. Ο Έντισον ανακάλυψε μόνο το πως μια λάμπα μπορεί να μένει αναμμένη συνεχώς.

Ο Νεύτων ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του

 

Ο Ισαάκ Νεύτων ανακάλυψε την ύπαρξη της βαρύτητας, όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του. Η αλήθεια είναι πως το μήλο δεν έπεσε ποτέ στο κεφάλι του, αλλά δίπλα του και τον βοήθησε να καταλάβει πως λειτουργεί η βαρύτητα.
 

ΠΗΓΗ: Brightside

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση