Το φανταστικό φαινόμενο «Black Sun»: Πτήση ανάμεσα σε αρπακτικά πτηνά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 15:09 Το φανταστικό φαινόμενο «Black Sun»: Πτήση ανάμεσα σε αρπακτικά πτηνά
Ο Ισπανός αλεξιπτωτιστής και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής aerobatic paragliding, Horacio Llorens πετάει ανάμεσα σε χιλιάδες αρπακτικά πουλιά που μεταναστεύουν από τη Νορβηγία στη Δανία 

Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά ο Ισπανός αλεξιπτωτιστής και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής aerobatic paragliding, Horacio Llorens. Πετώντας ανάμεσα σε ένα σμήνος αρπακτικών πουλιών στη Νότια Δανία, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και βίωσε το «Black Sun».  

Πρόκειται για ένα θέαμα της φύσης κατά το οποίο χιλιάδες πτηνά μεταναστεύουν το χειμώνα από τη Νορβηγία και τη γύρω περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας προς το Tondermarsken της Νότιας Δανίας, όπου επικρατεί θερμότερο κλίμα. Όμως δεν είναι μόνο ο αριθμός των πουλιών που κάνει το φαινόμενο εντυπωσιακό, αλλά και τα σχήματα που δημιουργούνται στο ουρανό από τις κινήσεις των πουλιών.  

«Πραγματικά δεν ήθελα να ενοχλήσω τα πουλιά, απλά να πετάξω μαζί τους και να νιώσω μέλος του κοπαδιού» λέει ο Llorens περιγράφοντας την… ουράνια εμπειρία του και προσθέτει: «Προσπάθησα να γίνω σαν αυτά για λίγα λεπτά. Υπάρχει ένα μεγάλο αίσθημα συνοχής στον αέρα. Νομίζω με το που κατάλαβαν ότι δεν ήμουν θηρευτής, ξεκίνησαν να το απολαμβάνουν μαζί μου». 

Ο Llorens είχε πάρει άδεια από την Δανέζικη Κυβέρνηση για να επιχειρήσει να πετάξει με το ηλεκτροδοτούμενο paraglider του, ενώ ένας από τους κορυφαίους Δανέζους ορνιθολόγους, ο Frands Sorberra, ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης δίπλα του για να βεβαιωθεί ότι θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των πτηνών.







Το Tondermrsken είναι προστατευόμενη περιοχή


Οι Frands Soberra και Horacio

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση