Ο Γιάννης Οικονόμου μιλά 32 γλώσσες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 19:48 Ο Γιάννης Οικονόμου μιλά 32 γλώσσες

Ο Γιάννης Οικονόμου δηλώνει ότι μέσα από τις γλώσσες, καταλαβαίνει τον κόσμο, και από ό,τι φαίνεται έχει γνωρίσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου αφού μιλά όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά τριάντα δύο ξένες γλώσσες.

Η επίσημη ιδιότητα του είναι μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ μέχρι το 2000 εργάστηκε και σαν διερμηνέας. «Από όταν ήμουν 20 χρονών μιλούσα ήδη 15 γλώσσες και όταν μετακόμισα στις Βρυξέλλες για να δουλέψω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισα να προσθέτω και άλλες», δηλώνει ο ίδιος.

Και συμπληρώνει: «Φυσικά το να μαθαίνω ξένες γλώσσες πέρα από πολύ διάβασμα, απαιτεί πολλά ταξίδια που σου επιτρέπουν να έρχεσαι σε επαφή με τους ντόπιους και να μιλάς τη γλώσσα τους. Αυτό για μένα είναι η καλύτερη εξάσκηση. Για να μάθεις μια γλώσσα πρέπει να τη χρησιμοποιείς».

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Σουηδικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Βουλγάρικα, Τούρκικα, Αραβικά, Εβραϊκά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Κουρδικά, Αρμενικά, Περσικά, Σερβοκροατικά, Δανέζικα, Χίντι (Ινδία), Ουρντού (Πακιστάν), Ρουμάνικα, Τσέχικα, Φιλανδικά, Σανσκριτικά αλλά και αρχαίες γλώσσες, όπως Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Αβεστικά (αρχαία Ιρανικά), αρχαία Περσικά, κλασικά Αρμένικα, Γοτθικά, αρχαία Βουλγάρικα, Πάλι (γλώσσα βουδισμού), Χετιτικά, και Λουβικά (αρχαίες γλώσσες της Μικράς Ασίας).

Πηγή βίντεο: Great Big Story

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση