Πρόστιμο στους πεζούς που προκαλούν τροχαία γιατί μιλούν στο κινητό!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 08:49 Πρόστιμο στους πεζούς που προκαλούν τροχαία γιατί μιλούν στο κινητό!

Μια γερμανική ένωση πεζών πρότεινε σήμερα να εφαρμοστεί ένα σύστημα επιβολής προστίμων σε όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους βαδίζοντας... ανέμελοι στον δρόμο, υποστηρίζοντας ότι η χρήση των συσκευών αυτών αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίων.

Κατ' αντιστοιχία με τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους οδηγούς που μιλούν στο τηλέφωνό τους ενώ κρατούν το τιμόνι, η Εθνική Ένωση Πεζών FUSS (σ.σ. το αρκτικόλεξο σημαίνει "πόδι" στα γερμανικά) προτείνει να επιπλήττονται οι πεζοί που, ακόμη και σε σημεία με έντονη κυκλοφορία, συνεχίζουν να κρατούν τα μάτια και τ' αυτιά τους "κολλημένα" στη συσκευή του κινητού τους.

Η χρήση των κινητών και των "έξυπνων" τηλεφώνων διαστρεβλώνει την αντίληψη τους για την κυκλοφορία, διαβεβαιώνει η Fuss, επικαλούμενη μελέτες που αποδεικνύουν ότι έχουν αυξηθεί τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται πεζοί που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους.

"Στη Γερμανία, την πληρώνουν οι οδηγοί", σημειώνει η ένωση αυτή στην τελευταία έκδοση του οικολογικού περιοδικού "mobilogisch", προτείνοντας, στην περίπτωση ατυχήματος, να αναγνωρίζεται τουλάχιστον η συνυπαιτιότητα του πεζού.

"Αυτό θα ήταν το δίκαιο", συμπληρώνει η Fuss, που προτείνει επίσης και ένα σλόγκαν για την εκστρατεία "ευαισθητοποίησης" του κοινού: "Βαδίζουμε με το κεφάλι ψηλά!".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση