Ξεκίνησε η Εκθεση Φωτογραφίας «Εις Μελιτίαν πόλιν»! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 13:54 Ξεκίνησε η Εκθεση Φωτογραφίας «Εις Μελιτίαν πόλιν»! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν χθες με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης αρχαιολογικής φωτογραφίας με τίτλο «Εις Μελιτίαν πόλιν» στην κεντρική πλατεία της Μελιταίας Δομοκού. Η έκθεση η οποία στεγάζεται στη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιταίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Η έκθεση περιλαμβάνει 23 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες διαρθρώνονται σε έξι ενότητες οι οποίες αφορούν την προϊστορική εποχή, την ανασκαφική έρευνα ενός ιερού, τις ανασκαφές στην ακρόπολη, τα νεκροταφεία της αρχαίας πόλης, τις ανασκαφικές εργασίες μιας ρωμαϊκής έπαυλης και τα τυχαία ευρήματα που εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν στην αρχαιολογική υπηρεσία από κατοίκους της περιοχής.

 Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις ομιλίες που προηγήθηκαν των εγκαινίων και αφορούσαν στο περιεχόμενο της έκθεσης και στον μύθο της ίδρυσης της αρχαίας Μελιταίας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην αίθουσα της έκθεσης, όπου μέσα από ένα φωτογραφικό υλικό που περιελάμβανε ευρήματα, ανασκαφικές εργασίες, έγραφα και μελετητές που σχετίζονται με την αρχαιολογική έρευνα στην Μελιταία ταξίδεψαν νοερά από την Νεολιθική Εποχή μέχρι και την Ρωμαϊκή Περίοδο. Στόχος της έκθεσης είναι να προβάλει το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην περιοχή και παράλληλα να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τον αρχαιολογικό πλούτο και την σημασία της αρχαίας Μελιταίας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 10:00-13:00 και 18:00-21:00 μέχρι και το Σάββατο 25 Αυγούστου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση