Καραΐσκος: «Πολιτισμός πλάθεται όταν όλες οι δυνάμεις ισορροπήσουν και συνεργαστούν»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 09:26 Καραΐσκος: «Πολιτισμός πλάθεται όταν όλες οι δυνάμεις ισορροπήσουν και συνεργαστούν»

Το ευχαριστώ του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας στο Εργαστήρι Πολιτισμού για την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση προς τιμήν του ειδικού του παραδοσιακού χορού Βασίλη Καρφή.

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εκδήλωση αυτή που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για τον Βασίλη Καρφή.

Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί σύλλογοι, προκειμένου να τιμήσουν, έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο που εκφράζει την ελληνική παράδοση, ήταν από μόνο του κάτι το ξεχωριστό.

Η δε παράσταση που ακολούθησε, ήταν αναμενόμενα εντυπωσιακή.

Τα συγχαρητήριά του προς το Εργαστήρι Πολιτισμού Λαμίας, ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει δημόσια ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και έμεινε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται για τη διαμόρφωση καλύτερων ανθρώπων μέσα από την ελληνική παράδοση.

«Είχα τη χαρά, την τύχη και την τιμή να παρευρεθώ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση σας, τιμητικό και εορταστικό αφιέρωμα στον Βασίλη Καρφή,  που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας αυτής. 

Δηλώνω ότι τόσο η εκδήλωση σας όσο και το γλέντι που ακολούθησε,  για μένα ήταν μία από τις πιο όμορφες και γεμάτες βραδιές, που έζησα τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση άρχισα τον χαιρετισμό μου με τη φράση «….πολιτισμός πλάθεται μονάχα όταν όλες οι δυνάμεις της κοινωνίας ισορροπήσουν και συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους…..» και νιώθω να επαληθεύομαι απόλυτα, αφού το Εργαστήρι Πολιτισμού Λαμίας κατάφερε στο πρόσωπο του Βασίλη Καρφή να ενώσει διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και συλλόγων, δίνοντας ένα μάθημα συνεργασίας και ομόνοιας στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Λάμπρος Λιάβας και οι άλλοι ομιλητές, με τις τοποθετήσεις τους, δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για να τιμηθεί αυτός ο πολύ-πολύ σπουδαίος και τόσο μα τόσο σεμνός εργάτης του πολιτισμού, ο Βασίλης Καρφής.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην Κατερίνα Σχίζα-Χαλεπλή για το μεστό και υψηλού επιπέδου  περιεχόμενο των κειμένων της, όπως και στην αγαπημένη μαθήτρια του Βασίλη Καρφή την δασκάλα Ολυμπία Τσώμου, για τη δουλειά της και το άψογο αποτέλεσμα.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, γιατί εκδηλώσεις σαν κι αυτή αναδεικνύουν άξιους ανθρώπους, δημιουργούν πρότυπα για τους νεότερους και ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση