Η παρουσίαση των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 23:10 Η παρουσίαση των Πρακτικών του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων

Ο Δήμος Λαμιέων αποτέλεσε για μία ακόμη φορά τον τόπο μιας σημαντικής συνάντησης των Σαρακατσαναίων.

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας όπως και πριν δύο περίπου χρόνια φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες εκπρόσωποι των Συλλόγων τους προκειμένου να παρουσιάσουν τα πρακτικά του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου τους.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση του οικοδεσπότη Δήμου Λαμιέων:

«Για άλλη μια φορά οι Σαρακατσαναίοι συνδημότες μας, μας έκαναν να νιώθουμε περήφανοι για όλα όσα διαχρονικά μας προσφέρουν μέσα από τα ήθη τα έθιμα και το λαϊκό τους πολιτισμό. Με την έκδοση των πρακτικών του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Λαμία το Μάρτιο του 2016, αφήνουμε μια παρακαταθήκη στη νεολαία αλλά και ένα αντικείμενο μελέτης για τις επόμενες γενιές επιστημόνων.

Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου «Πορεία και Σαρακατσαναίοι: Προοπτική Στον Χώρο και Στον Χρόνο», που φυσικά και θα στηρίζαμε ως Δήμος Λαμιέων στην έκδοσή του, υπηρετείται το χρέος για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων. Είναι πολύτιμη η γνώση και τα διαχρονικά νοήματα που αναδεικνύονται από τις εργασίες τέτοιων συνεδρίων και θα στηρίζουμε πάντοτε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση