Λαμία: Εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας - Πολιτισμού ΑΕΚ για την προσφυγιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 20:09 Λαμία: Εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας - Πολιτισμού ΑΕΚ για την προσφυγιά

Εκδήλωση στη Λαμία για τη μελέτη και την αξιολόγηση των παραμέτρων της μετεγκατάστασης των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρασία στη Φθιώτιδα σε διαδοχικές φάσεις, συνδιοργάνωσαν η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ και ο ιστορικός ΣΦ ΑΕΚ Λαμίας, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι αρχικές δυσχέρειες για την ισότιμη αντιμετώπιση των ομογενών, όπως και η εντυπωσιακή προσφορά τους στην κοινωνική-πολιτιστική ζωή της περιοχής, με βασικό ομιλητή τον ιστορικό και συγγραφέα Δημήτρη Νάτσιο.

Στην εκδήλωση εκτός από τους δεκάδες Ενωσίτες μέλη και στελέχη του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Λαμίας, παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και τοπικοί παράγοντες, όπως ο π. Παναγιώτης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικολάου, ο βουλευτής Δημήτρης Βέττας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη και Γιώργος Ζαγκανάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για τον Αθλητισμό Θανάσης Κλειτσάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Τσιτσίας, ο ιατρός και πρώην βουλευτής ΝίκοςΤσώνης, ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Χρήστος Φαφούτης και φορείς συλλογικών οργάνων.

Ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνουν οι διοργανωτές στους, Δημήτρη Μελισσανίδη και Μαυροειδή Αγγελόπουλο, στον ΓΓ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Φάνη Σπανό--αμφότεροι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδος-- και στους λοιπούς παράγοντες οι οποίοι τους τίμησαν με γραπτούς χαιρετισμούς.

Επόμενη εκδήλωση για τη Λέσχη Ιστορίας - Πολιτισμού ΑΕΚ την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση