Η Μακρυγιαλού και άλλες Ιστορίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:10 Η Μακρυγιαλού και άλλες Ιστορίες

Της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου…

Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, οι Εκδόσεις Εντευκτήριο υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, παρουσιάζουν την πρώτη συγγραφική απόπειρα της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου, « Μακρυγιαλού και άλλες ιστορίες » την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Πρόκειται για δεκαοχτώ ιδιότυπα μυθιστορήματα, δεκαοχτώ αφηγήματα με πλούσια γραφή που δεν πλατιάζει, με εικόνες ολοζώντανες, με ήρωες καθημερινούς, αέρινους κι μυστηριακούς, με τοπία και περιγραφές χωρίς τόπο και χρόνο, μα ταυτόχρονα κάπου γύρω μας.

Ιστορίες που μιλούν για συναισθήματα, για την κοινωνία, για το μέσα και το έξω του ανθρώπου και με κάποιες πινελιές αυθεντικού χιούμορ, θίγοντας άφοβα αρκετά κακώς κείμενα.

Από την αρχή της κυκλοφορίας του, το βιβλίο αγαπήθηκε από το λογοτεχνικό κοινό και αγκαλιάστηκε θερμά από τους βιβλιοκριτικούς.

Για τη « Μακρυγιαλού και άλλες ιστορίες » θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι: Ξανθή Κουτσογιάννη, Μαρία Σκουρολιάκου, Έφη Πολυζώη και Οδυσσέας Γκοτζαμάνης.  Την παρουσίαση συντονίζει ο Θοδωρής Λιακόπουλος.

Το μουσικό «σχολιασμό» των αφηγημάτων  επιμελούνται οι «Σχολές Κέφος - Σύγχρονο Ωδείο Λαμίας» με τους καθηγητές Λεμονιά Κελεπούρη (πιάνο), Θανάση Καρακώστα (βιολί) και Παναγιώτη Κέφο (κιθάρα).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση