Στόλισε το σπίτι του με 55.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 20:59 Στόλισε το σπίτι του με 55.000 χριστουγεννιάτικα λαμπάκια
Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος περιλαμβάνει μια φάτνη, ζώα, άμαξες, αστέρια και χιονάνθρωπους

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο για τον Τσέχο Βάτσλαβ Τρούνετς, ο οποίος στην κυριολεξία τύλιξε το σπίτι του και τον κήπο του με 27 χλμ. εορταστικά φωτάκια.

Ο Τρούνετς άρχισε να διακοσμεί την οικία του πριν από 17 χρόνια χρησιμοποιώντας μόλις 200 λαμπάκια. Σταδιακά επέκτεινε την ετήσια διακόσμησή του, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό του Σοτόβιτσε κάθε χειμώνα. «Γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό; Εμπνεύστηκα από τις αμερικανικές ταινίες, αλλά δεν αντέγραψα επακριβώς τη διακόσμησή τους, παρέμεινα πιστός στις παραδόσεις της Τσεχίας» είπε ο Τρούνετς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Για αυτό ακριβώς δεν θα δείτε εδώ κανέναν Άγιο Βασίλη ή αστραφτερά αστέρια» pr;osuese.

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος σε αυτό το σπίτι περιλαμβάνει μια φάτνη, ζώα, άμαξες, αστέρια και χιονάνθρωπους και επίσης τον αριθμό ρεκόρ των 55.274 λαμπιονιών και 304 μετασχηματιστών. Τα 330 μέρη από τα οποία αποτελείται ο όλος μηχανισμός ελέγχονται από έναν και μοναδικό υπολογιστή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο οι όποιες δωρεές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη αυτής της εντυπωσιακής κατοικίας να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 500 ευρώ.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση