Εκδήλωση: «Από "Τα Ψηλά Βουνά" στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εγχειρίδια»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 09:30 Εκδήλωση: «Από "Τα Ψηλά Βουνά" στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εγχειρίδια» Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου και η πρώτη έκδοση του 1918 των «Ψηλών Βουνών»

Πολυθεματική εκδήλωση την Κυριακή με θέμα «Από "Τα Ψηλά Βουνά" στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εγχειρίδια»

Ο Δήμος Λαμιέων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ο Σύλλογος για την Ιστορία της Εκπαίδευσης «Μιχάλης Παπαμαύρος», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ε.Λ.Μ.Ε. Φθιώτιδας σας προσκαλούν στην πολυθεματική εκδήλωση:«Από “Τα Ψηλά Βουνά” στα σύγχρονα εκπαιδευτικά εγχειρίδια».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και θα περιλαμβάνει:

Ομιλία με θέμα «Τα Ψηλά Βουνά: Από τα αναγνωστικά στο σύγχρονο σχολικό εγχειρίδιο. Όψεις, προβληματισμοί, προοπτικές»,από την καθηγήτρια Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του τμήματος ΦΠΨ και Διευθύντρια του Μουσείου Παιδείας του ΕΚΠΑ, Μαρία – Ζωή Φουντοπούλου,

«Το ποτάμι της γλώσσας», παράσταση χαρτοκουκλοθεάτρου από την ομάδα του Μουσείου Παιδείας του ΕΚΠΑ,

Απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά», που παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με την ερασιτεχνική ομάδα «Οι νοματαίοι».

Tην εκδήλωση προλογίζει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Θα προηγηθεί η παρουσίαση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και την ομάδα «Οι νοματαίοι» δωρεάν παραστάσεων του έργου «Τα Ψηλά Βουνά»σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση