Οι Λογοτέχνες Φθιώτιδας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:23 Οι Λογοτέχνες Φθιώτιδας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους

Στα ανακαινισμένα Γραφεία του, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, και με τις ευλογίες του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου, π. Νεόφυτου Ραφαηλίδη, ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 20-1-2019 και ώρα 11.30 π.μ.

Η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ξανθή Κουτσογιάννη εκ μέρους του Δ.Σ. καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου, και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : «Ο Όμιλός μας το έτος 2018 ανέπτυξε έντονη και συνεχή δραστηριότητα για να παράγει και να προάγει πολιτισμό, να ευαισθητοποιήσει τον συνάνθρωπο και τον πολίτη, ώστε να προβάλλει αντίσταση στην εκποίηση των ανθρώπινων αξιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε μια εποχή απομυθοποίησης ρόλων και θεσμών. Εύχομαι το 2019 να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και έμπνευση, και να πορευτούμε με αγάπη, αλληλεγγύη, πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, που δε θα έρθει σαν από μηχανής θεός αλλά θα το διεκδικήσουμε και θα το δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Βίβιαν Αργύρη, η οποία συνεχάρη τον Όμιλο για την έντονη λογοτεχνική και πολιτιστική του δραστηριότητα. Τόνισε πως ο Δήμος Λαμιέων θα είναι αρωγός στις δράσεις του Ομίλου και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργία.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, συνεχάρη τον Όμιλο Λογοτεχνών και τόνισε πως οι άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης παίζουν σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πατρίδας μας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο του Φθιωτικού Λόγου «Αλαμάνα και Αθανάσιος Διάκος» κέρδισε το μέλος του Ομίλου κ. Μήνα Μητροπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν και οι τέσσερις πρόεδροι του Ομίλου : Δημήτριος Νάτσιος, Ντίνος Μιχελής, Γιάννης Παπαναγιώτου και Βασιλική Νικοπούλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, με τα γνωστά Θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση