"Η Κόμισσα της Φάμπρικας" - Από τη θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 08:32 "Η Κόμισσα της Φάμπρικας" - Από τη θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.

«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» στις 8:00' απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών - Τοπική Διοίκηση Φθιώτιδας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», μια κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη που ανεβάζει η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπασιάκου, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και αποτελείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Τ. Ουίλιαμς, του Ψαθά και άλλων, με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει παραστάσεις σε Ιδρύματα, σε Καταστήματα Κράτησης και Φυλακές Ανηλίκων, σε Λύκεια και Γυμνάσια και σε διάφορους Δήμους της χώρας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια αυλή της δεκαετίας του ’60, συγκατοικούν 3 πρώτα ξαδέλφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και ο τρίτος σεσημασμένος μικρο-απατεώνας. Ο αστυφύλακας, μια μέρα συλλαμβάνει μια κοπέλα την Έφη, που έχει μπει κρυφά σε ένα διαμέρισμα για να βοηθήσει την παντρεμένη αδελφή της, κλέβοντας κάποιες ερωτικές της επιστολές, με τις οποίες την εκβιάζει ο παραλήπτης τους.

Η Έφη για να μην προδώσει την αδελφή της, ξεφουρνίζει διάφορα ψέματα ότι είναι μια φτωχή κοπέλα, που αναγκάζεται να κλέψει για να ζήσει. Στην πραγματικότητα είναι ανιψιά του τότε «Υπουργού Δημοσίας Τάξεως». Ο αστυφύλακας δείχνει να την συμπονά και προσπαθεί να την βοηθήσει να μπει στον ίσιο δρόμο… ενώ ο έρωτας αρχίζει να χτυπά την πόρτα τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημείωση του Σκηνοθέτη

Type the title here

«Κατά τον Αριστοτέλη,
«Η δε κωμωδία εστίν, ώσπερ είπομεν, μίμησιςφαυλοτέρων»
…»Η κωμωδία είναι το μέσο με το οποίο ο συγγραφέας εκθέτοντας τα «άσχημα» του ανθρώπου ως γελοία, οδηγεί με ευχάριστο τρόπο τον θεατή στην ηθική του βελτίωση και εξύψωση».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μπασιάκο, ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης

Ο Γιώργος Μπασιάκος είναι απόφοιτος  της  ΑΝΩΤ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ  ΤΡΑΓΚΑ, με επιπλέον αξιόλογες σπουδές στη Φωνητική και στο ακορντεόν, τα οποία αξιοποίησε παραδίδοντας μαθήματα φωνητικής στους δημοσιογράφους του Ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 όπου δούλευε, αλλά και απαγγέλοντας – αποδίδοντας μελοποιημένη ποίηση. Μεταξύ άλλων εργάστηκε και ως εκφωνητής σε  περίπου  40  ντοκιμαντέρ  του NationalGeographic . Η μέχρι πριν λίγα χρόνια ζωή του ήταν οι συμμετοχές του σε τηλεόραση, σίριαλ, θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, το 2013 λόγω του προγράμματος κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων βρέθηκε από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου εργαζόταν, στο Α.Τ. Κηφισιάς. «Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα. Τι μπορούσα να κάνω εγώ στην Αστυνομία;». Ωστόσο, πολύ σύντομα βρήκε τη θέση του στους κόλπους της ως πολιτικός υπάλληλος στο Γραφείο Επιδόσεων. «Είχα υποδυθεί αρκετές φορές τον αστυνομικό στο θέατρο και σε τηλεοπτικά σίριαλ, όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι κάποια στιγμή θα δούλευα και για την ΕΛ.ΑΣ. στην πραγματικότητα», ομολογεί.

*Δεν είναι ευρέως γνωστό όμως η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που φέτος κλείνει 19 χρόνια ύπαρξηςέχει παρουσιάσει μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξιόλογες παραστάσεις -δωρεάν πάντα- σε ιδρύματα, φυλακές, σχολεία και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις. Έχει ανεβάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Τενεσί Ουίλιαμς, του Δημήτρη Ψαθά και άλλων. Στην θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχουν αστυνομικοί, συνοριακοί φύλακες, ειδικοί φρουροί και πολιτικοί υπάλληλοι.

«Η ανταπόκριση του κόσμου στις παραστάσεις μας είναι συγκινητική» λέει ο Γιώργος Μπασιάκος. «Μπορεί η ομάδα να είναι ερασιτεχνική αλλά η δουλειά που παρουσιάζει είναι πέρα για πέρα επαγγελματική. Κάνουμε όλα τα μαθήματα, αναπνοές, κίνηση, ορθοφωνία, αγωγή λόγου, αυτοσχεδιασμό. Τα μέλη της ομάδας είναι παιδιά με ευαισθησίες, ανησυχίες και ανάγκη για έκφραση και αυτό μεταφέρεται στη σκηνή. Είναι όλοι εν ενεργεία αστυνομικοί που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε αυτό που αγαπάνε και τους εκφράζει. Στο επάγγελμά τους δέχονται πολύ πίεση και μέσα από το θέατρο εκφράζονται, λυτρώνονται, βγάζουν αγάπη προς τον άνθρωπο. Γιατί το θέατρο είναι αγάπη προς τον άνθρωπο».*

Στη θεατρική παράσταση τον συναντούμε στο ρόλο του Κοσμά. Καλή μας διασκέδαση!!!

Απόσπασμα από άρθρο της Καλλιόπης Ασλανίδου, για τον Αθήνα 9,84

Προσαρμοσμένη αναζήτηση